Івано-Франківська ОТГ розпочала процедуру приєднання ще 6 сільських рад
08 лис, 2019 0 Коментарів 927 Переглядів

Івано-Франківська ОТГ розпочала процедуру приєднання ще 6 сільських рад

Івано-Франківська міська громада продовжує розширюватись. 8 листопада міська рада Івано-Франківська підтримала рішення про надання згоди на добровільне приєднання територіальних громад до Івано-Франківської ОТГ. До міської ради за спрощеною процедурою, яка передбачена для міст обласного значення, приєднуються села Березівка, Братківці, Добровляни, Підпечери, Узин та Колодіївка.
Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків називає це «шлюбом за коханням» і наголошує саме на добровільному приєднанні до Івано-Франківської міської ради цих шести сільських рад.
У свою чергу директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування Програми «U-LEAD з Європою» Руслан Панасюк додає, що усі ці сільські ради передбачені до складу великої міської громади згідно Перспективного плану формування територій громад області.
«Цим рішенням міськрада дала офіційний старт процедурі приєднання. Далі буде створена спільна робоча група та напрацьований необхідний пакет документів. А вже наступними рішеннями всіх рад буде завершено процес приєднання», - зазначає Руслан Панасюк.
Нагадаємо, Івано-Франківську міську громаду було створено 9 жовтня цього року, коли відбулись фінальні сесії Івано-Франківської міської та Черніївської і Підлузької сільських рад, що затвердили приєднання цих двох сіл до Івано-Франківська.

В областях працюють над оновленням Перспективного плану формування ОТГ

Cільські ради, які до цього часу не об’єднались у громади, будуть приєднані в адміністративному порядку до вже діючих ОТГ - експерт про можливі зміни конфігурацій ОТГ у відповідності до оновленого перспективного плану. Сьогодні облдержадміністрація...

До Івано-Франківська приєдналися Черніївська та Підлузька сільські ради

Депутати Івано-Франківської міської ради підтримали рішення про приєднання Черніївської та Підлузької сільських рад до Івано-Франківської міської територіальної громади. "Процес створення Івано-Франківської міської об'єднаної територіальної громади...

Обговорено організаційне підґрунтя реформи з децентралізації на Прикарпатті

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук взяла участь у нараді з питань організації виконання заходів щодо добровільного об’єднання громад та реалізації реформи децентралізації на Прикарпатті. Посадовець підкреслила важливість...

0 Коментарів

Авторизація