Обговорено організаційне підґрунтя реформи з децентралізації на Прикарпатті
09 жов, 2019 0 Коментарів 681 Перегляд

Обговорено організаційне підґрунтя реформи з децентралізації на Прикарпатті

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук взяла участь у нараді з питань організації виконання заходів щодо добровільного об’єднання громад та реалізації реформи децентралізації на Прикарпатті.
Посадовець підкреслила важливість організаційної роботи у проведенні реформи з децентралізації в області: «ОТГ потребують допомоги та підтримки у налагодженні своєї діяльності. Необхідно закумулювати зусилля усіх структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, центру розвитку місцевого самоврядування задля вивчення пріоритетів створення ОТГ та їх проблемних питань. Ми повинні прогнозувати проблеми, з якими зустрінуться ці громади, та допомагати їм їх вирішувати».
На нараді, у якій взяли участь директор Івано-Франківського центру розвитку місцевого самоврядування Руслан Панасюк, радник голови ОДА Валерій Крецул та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації обговорювали питання планування реформ на Івано-Франківщині.
Увага керівників області була зосереджена на організаційній складовій створення нових об’єднаних територіальних громад на Івано-Франківщині.
Йшлося й про організацію роботи міжвідомчої регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів в області. Також увага посадовців була зосереджена на питанні доопрацювання перспективного плану формування територій громад. Обговорювали й питання проведення робочих виїздів в об’єднані територіальні громади для надання консультативної допомоги.
За підсумками наради керівникам структурних підрозділів облдержадміністрацій доручено вивчити проблемні питання об’єднаних територіальних громад та взяти під особистий контроль проведення реформи з децентралізації в області.

З’явився текст законопроекту, що спрощує процедуру затвердження перспективних планів формування

На сайті Верховної ради України опублікований текст урядового законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» (щодо спрощення процедури затвердження перспективних планів формування територій...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація