Партизація місцевих виборів: голови та депутати громад звернулися до керівництва країни
08 лип, 2020 0 Коментарів 519 Переглядів

Партизація місцевих виборів: голови та депутати громад звернулися до керівництва країни

У відкритому Зверненні до Президента України, Голови Верховної Ради та народних депутатів сільські, селищні, міські голови та депутати місцевих рад закликають зупинити партизацію місцевих виборів.
Звернення ініційоване Правлінням Всеукраїнської асоціації громад 4 липня 2020 року.
У Зверненні йдеться про неприпустимість запровадження партійної виборчої системи на рівні сільських, селищних рад та рад малих міст з кількістю виборців менше 50000.
Підписанти звернення переконані, що партизація місцевих виборів не відповідає європейським принципам і може призвести до втрати здобутків децентралізації.
У зверненні сформульована вимога встановити межу для партійної виборчої системи в місцеві органи представницької влади в 50 000 виборців - це дозволить зберегти мажоритарну систему для всіх громад, утворених на базі сіл, селищ та малих міст.
Також представники громад вимагають не повертати партійну виборчу систему для районних та обласних рад, які покликані відстоювати спільні інтереси громад.

Три основні проблеми з місцевими виборами за версією голови ЦВК
Децентралізація травень. 2020

Три основні проблеми з місцевими виборами за версією голови ЦВК

25 жовтня в Україні мають відбутися місцеві вибори. На цей час для їхнього проведення є кілька перешкод. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів голова Центрвиборчкому Олег Діденко. Перша проблема - нестача грошей у бюджеті. "На фінанси вплинула...

Всеукраїнська асоціація громад закликала невідкладно прийняти законопроект №2653, від якого

Всеукраїнська асоціація громад просить Президента України та Верховну Раду України визначити законопроект № 2653 про внесення змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” як невідкладний та винести його на позачерговий розгляд у...

Цього року перші вибори в ОТГ відбудуться одночасно з черговими місцевими виборами - ЦВК

Центральна виборча комісія внесла зміни до своєї постанови від 29 листопада 2018 року №234 "Про Порядок призначення перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських, селищних,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Увага❗

Увага❗

16 січ, 2024 0

Авторизація