Законопроект про місцеві державні адміністрації: експертне обговорення завершилося
27 жов, 2020 0 Коментарів 692 Перегляди

Законопроект про місцеві державні адміністрації: експертне обговорення завершилося

Відбулося фінальне експертне обговорення проекту нової редакції Закону про місцеві державні адміністрації перед реєстрацією у Верховні Раді.
«Сьогодні ми обговорили і, вважаю, дійшли згоди щодо точкових розбіжностей, які усе ще ми мали після кількох обговорень законопроекту. Залишається дискусійним питання нагляду місцевих адміністрацій за законністю рішень органів місцевого самоврядування. Ми запропонували варіанти організації цієї діяльності. Але потрібне політичне рішення, який з варіантів потрапить до тексту законопроекту перед реєстрацією у Парламенті», - сказав заступник Міністра розвитку громад та територій України В'ячеслав Негода, коментуючи результати засідання постійно діючої Робочої групи Комітету ВРУ з питань впровадження реформи децентралізації влади в Україні.
У свою чергу народний депутат, керівник робочої групи Віталій Безгін зазначив: «Дійсно, усе ще відкритим є питання, за якими актами місцевого самоврядування здійснюється державний нагляд: за всіма, тільки нормативними, нормативними та актами індивідуальної дії, що стосуються позаконкурсних процедур… Щоб дійти консенсусу, перед реєстрацією законопроекту у Верховній Раді найближчим часом плануємо ще одне обговорення з представниками парламентських фракцій та груп».
Нагадаємо, передбачалося, що проект нової редакції закону «Про місцеві державні адміністрації» буде зареєстрований у Верховній Раді до 20 вересня.
Більше про зміни до законодавства, необхідні для продовження децентралізації, читайте у спеціальній рубриці порталу «Децентралізація».

Наступного року децентралізація має запрацювати на повну – у Мінрегіоні обговорили перспективи

Результати реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, яка триває в Україні з 2014 року, підтвердили її важливість для розвитку кожної громади і країни в цілому. Тому для продовження змін варто у найближчі два місяці...

Профільний парламентський комітет створив робочу групу з питань впровадження децентралізації

Комітет з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування створив постійно діючу робочу групу з питань впровадження реформи децентралізації влади в Україні. Крім народних депутатів, до засідання...

Що пропонує нова редакція законопроекту про місцеві державні адміністрації (+презентація)

Мінрегіон презентував профільному парламентському Комітету нові редакції проектів законів «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про місцеві державні адміністрації». У попередньому матеріалі «Децентралізація» публікувала презентацію проекту...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація