Зміни до Конституції в частині децентралізації можуть бути прийняті у 2021 році
05 кві, 2021 0 Коментарів 500 Переглядів

Зміни до Конституції в частині децентралізації можуть бути прийняті у 2021 році

Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов сказав, що зміни до Конституції в частині децентралізації планують прийняти цього року.


"Щоб завершити цей етап реформи, нам необхідно внести зміни до Конституції. Над цим працює спеціальна робоча група при Офісі президента, до якої входжу і я. Тому цього року такі зміни теж заплановані. Наш план - прийняти все цього року: два закони і зміни до Конституції. Після цього вже можна буде говорити про ухвалення закону "Про префектів" і обговорення необхідності закону "Про столицю", - сказав Олексій Чернишов в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".
Стосовно інших законодавчих актів, які потрібні для реалізації реформи децентралізації, зокрема "Про місцеві державні адміністрації" та "Про місцеве самоврядування", міністр зазначив, що ухвалення нових редакцій цих двох законів і забезпечить остаточне врегулювання всіх питань, зокрема щодо повноважень на місцях.
"Це має бути найближчим часом. З нашого боку законопроекти розроблені, обговорені, пройшли відповідні консультації і слухання з органами місцевого самоврядування, профільними асоціаціями. Цього року всі ці питання маємо закрити", - наголосив Олексій Чернишов.
Раніше голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко повідомив, що Верховна Рада очікує, що президент Володимир Зеленський найближчим часом подасть законопроект про внесення змін до Конструкції в частині децентралізації.

Президент на засіданні Ради розвитку громад та територій: Для остаточного завершення

Для завершення децентралізації необхідно внести зміни до Конституції України щодо відносин між центральними та місцевими органами влади, а також ухвалити законодавство про місцеві референдуми та стосовно самоврядування у міських громадах. Про це...

Наступного року децентралізація має запрацювати на повну – у Мінрегіоні обговорили перспективи

Результати реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, яка триває в Україні з 2014 року, підтвердили її важливість для розвитку кожної громади і країни в цілому. Тому для продовження змін варто у найближчі два місяці...

«Зміни мають бути такими, які задовільнять українське суспільство», - Денис Шмигаль про

В останній день цього року перший етап адміністративно-територіальної реформи в Україні буде завершений. Про це в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр розвитку громад та територій Денис Шмигаль. «Всі утворені...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація