У рамках Програми «U-LEAD з Європою», що фінансується за кошти Європейського Союзу, триває модернізація центру надання адміністративних послуг
09 лют, 2021 0 Коментарів 910 Переглядів

У рамках Програми «U-LEAD з Європою», що фінансується за кошти Європейського Союзу, триває модернізація центру надання адміністративних послуг

У червні 2019 року Болехівська міська рада взяла участь у Проекті «U-LEAD з Європою: програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку»  Компонент 2 «Створення центрів надання адміністративних послуг та підвищення поінформованості населення про місцеве самоврядування» (Раунд 4) (далі – «Проект»), що фінансується Європейським Союзом та реалізується компанією NIRAS Sweden AB на замовлення Шведського агентства міжнародного розвитку (Sida). А вже в серпні цього ж року представники Європейської Програми здійснили робочий візит в громаду міста Болехова, в результаті якого Болехівська міська рада була визначена громадою-партнером IV раунду Фази Впровадження Програми «U-LEAD з Європою» та відібрана як повноцінний учасник проекту міжнародного розвитку після підписання у грудні 2019 року Декларації Технічного завдання для модернізації центру надання адміністративних послуг в місті Болехові за кошти Європейською Союзу.
З метою реалізації проекту Болехівська міська рада та компанія NIRAS Sweden AB на замовлення Шведського агентства міжнародного розвитку у березні 2020 року підписали Угоду про партнерство. 
Для модернізації ЦНАП програма «U-LEAD» надає таку підтримку:
1. Інституційна допомога: налагодження інституційного функціонування ЦНАП, навчання персоналу, інформування та залучення мешканців громади.
2. Матеріальна допомога: забезпечення меблями, офісною технікою, програмним забезпеченням, розробка нового дизайну приміщення ЦНАП.
3. Спеціальні види допомоги, що включають постачання та налаштування електронної системи керування чергою в ЦНАП.
Рівний доступ громадян до якісного обслуговування – головний пріоритет роботи місцевої влади. Належне приміщення для ЦНАП, що відповідає сучасним вимогам, було визначальною умовою для поставок Програмою «U-LEAD з Європою» матеріальних цінностей, а саме: меблів, комп'ютерної техніки, електронної системи керування чергою, ознакування та інформаційних стендів. Тому за кошти міського бюджету у будівлі майбутнього ЦНАП (як уже зазначалося у попередніх публікаціях) провели капітальний ремонт приміщень, ремонт системи опалення, встановили новий котел, замінили систему проводки електромережі та передбачили необхідні умови, щоб забезпечити доступність для всіх груп людей: її обладнали пандусом і санітарною кімнатою для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення. Встановили комутаційну шафу, в які розміщені патч-панелі, світчі та інше мережеве обладнання, завершили монтажні роботи щодо встановлення нової системи протипожежного захисту, відеонагляду та системи охоронної сигналізації. Структурна простота й логіка розташувань приміщень у будівлі в майбутньому може бути легко адаптована під інші завдання в залежності від соціального запиту та вимог часу.
За час реалізації Проекту компанія NIRAS Sweden AB, яка в рамках Програми «U-LEAD з Європою» працює над реалізацією Технічних Завдань щодо створення та модернізації центрів надання адміністративних послуг виконала такі зобов’язання:
  • розробила новий дизайн інтер’єру для приміщення ЦНАП, згідно з яким приміщення центру поділяється на відкриту (фронт-офіс) та закриту (бек-офіс) частини. У відкритій частині здійснюватиметься прийом, консультування, інформування та обслуговування суб’єктів звернення працівниками центру. Суб’єкти звернення матимуть безперешкодний доступ до такої частини центру. Фронт-офіс включає: сектор прийому, сектор інформування, сектор очікування та сектор обслуговування громадян. Бек-офіс призначений для приміщення ДРАЦС. Крім того у ЦНАП діятиме громадська приймальня, функціональне призначення якої – прийом громадян депутатами міської ради та іншими посадовими особами.
  • завершила навчання для персоналу ЦНАП, інших представників Болехівської міської ради та активу громади міста Болехова. Близько 20 посадових осіб місцевого самоврядування та державної служби пройшли п’ять тематичних модулів тренінгового курсу Програми, розробленого шведсько-українськими експертами;
  • надала комп’ютерну техніку та багатофункціональні пристрої, а саме: настільний ПК(13 од.); напередвстановлена ліцензійна MS Windows 10 (13 од.); додаткове обладнання (13 од.): монітор, клавіатура, комп’ютерна миша, джерело безперебійного живлення для ПК та монітору; мережне обладнання: комутатор та мережний маршрутизатор, джерело безперебійного живлення для підтримки мережного обладнання; офісний компактний багатофункціональний лазерний пристрій (7 од.); інше приладдя (флешкарти).
  • виготовила та надала громаді ознакування (номери покажчиків на робочі місця працівників ЦНАП, інші покажчики, інформаційні стенди, вивіски, скриньки для відгуків та пропозиції, підставки для вазонів).
  • надала офісні меблі, а саме: робочий стіл (12 шт.), стіл для рецепції (1 шт.), стіл для переговорів (2 шт.), тумба для рецепції (1 шт.), тумба мобільна (12 шт.), тумба для принтера (7 шт.), шафа для документів (14 шт.), шафа гардеробна (1 шт.), одномісний диван (8 шт.), крісло офісне поворотне (12 шт.), стілець офісний для відвідувачів (39 шт.), стіл дитячий (1 шт.), стілець дитячий (2 шт.), металева шафа (1 шт.), металевий сейф (2 шт.), металевий стелаж (8 шт.), шафа для інвентарю (1 шт.), стіл обідній (2 шт.), шафа кухонна (1 шт.), розкладний пеленальний столик (1 шт.).
Крім того, Програма ЄС «U-LEAD з Європою» забезпечить новий ЦНАП електронною системою керування чергою (ЕСКЧ), надасть всі необхідні послуги з монтажу, встановлення та налаштування комп’ютерної техніки і ЕСКЧ, а також проведе навчання для користувачів та забезпечить річну технічну підтримку ЕСКЧ.
Сусанна Делланс, директор Програми «U-LEAD з Європою» від Sida (Шведське агентство міжнародного розвитку), в одній зі своїх промов зазначила: «Якісні та доступні послуги – один із ключових критеріїв спроможності влади. Важливо, щоби послуги надавалися у комфортних умовах та у прозорому форматі. Водночас, ми постійно повторюємо, що найголовніше у ЦНАП – це послуги для громадян».
Своєю чергою міський голова Іван Яцинин наголосив: «Основне наше завдання – це створення сервісу з високим рівнем обслуговуванням та відновлення довіри громадян до влади. Тому ми надзвичайно вдячні Програмі «U-LEAD з Європою» за всебічну підтримку нашої громади».

Незабаром відвідувачі зможуть звертатися в уже модернізований центр надання адміністративних послуг, який працюватиме у форматі робочого органу, за адресою: вул. Данила Галицького, 39 (колишнє приміщення Болехівського відділу управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області).
У новій будівлі ЦНАП буде облаштовано 12 робочих місць та одне місце для самообслуговування відвідувачів; будуть надаватися понад 280 видів адміністративних послуг, включно з реєстрацією місця проживання, бізнесу, нерухомості, актів цивільного стану, послугами соціального характеру, послугами з питань землеустрою, архітектури, містобудування, житлово-комунального господарства та іншими послугами, які є соціально важливими та необхідними для мешканців громади.

У місті розпочали капітальний ремонт водогону на вул.Д.Галицького

Часті пориви старого чавунного водогону із значними втратами води, неякісна вода, низький тиск – такі проблеми впродовж останніх років були актуальними для жителів вулиці Д.Галицького, Петрушевича, Лермантова, та інших у місті Болехові. Причина їх...

У Болехові є перспектива модернізувати міський ЦНАП

Місто Болехів стало кандидатом в учасники міжнародної програми «U-LEAD з Європою» (далі - Програма), яка сприяє розширенню можливостей місцевих громад для надання громадянам високоякісних адміністративних послуг через створення та підтримку Центрів...

Богдан Мельник взяв участь у засіданні «круглого столу» із обговорення перспектив розвитку гірських

У рамках проекту «Сталий розвиток українських Карпат» за участю першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслава Негоди, голови облдержадміністрації Дениса Шмигаля та заступника...

0 Коментарів

Авторизація