Звернення міського голови Івана Яцинина до жителів громади
28 лют, 2022 0 Коментарів 909 Переглядів

Звернення міського голови Івана Яцинина до жителів громади

Слава Україні шановні жителі та гості нашої громади!
Всі разом ми переживаємо важкі часи. На території нашої громади немає активних бойових дій, але ми мусимо готуватися до скрутних моментів.
Тому, щоб ви володіли достовірною інформацією   продовжую інформувати вас про стан справ на території громади, роботу Болехівської міської ради у період воєнного стану, підготовку до небезпеки та прийом переміщених осіб.
Я вже повідомляв, що відповідно до Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» на Прикарпатті створена Івано-Франківська обласна військова адміністрація та 6 районних військових адміністрацій, які координують дії органів місцевого самоврядування, в тому числі Болехівської міської ради. Я як міський голова підпорядковуюся голові Калуської районної військової адміністрації Жанні Табанець і найперше виконую всі її завдання, доручені мені. 
На виконання наказів Калуської районної військової адміністрації при Болехівській міській раді створено всі необхідні органи управління: оперативний штаб на чолі з міським головою; координаційний штаб для забезпечення організованого процесу приймання та розміщення переміщених осіб. 
Сьогодні адресую до вас своє звернення, щоб наголосити на тому, що у період воєнного стану та повної мобілізації основні завдання Болехівської міської ради – організація оповіщення військовозобов’язаних   та  забезпечення захисту цивільного населення. 
Відповідно до Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» ми розпочали у громаді вручення повісток усім військовозобов’язаним віком від 18 до 60 років. Сьогодні хочу закликати чоловіків цього віку прибути до військкомату у м.Долину та поповнювати лави Збройних сил України.  Військкомат працює щодня до 19.00 год.
Якщо ви не належите до резерву Збройних сил України, не підлягаєте призову, закликаю приєднуватися до числа батальйону територіальної оборони. Він формується у військовому комісаріаті, кожен бажаючий чоловік віком від 18 до 60 років підписує контракт та забезпечується усім необхідним для несення служби. Керує батальйоном тероборони військовий комісар Калуського військового комісаріату. 
Якщо ви старші цього віку, чи маєте проблеми зі здоров’ям, закликаю записуватися до добровольчого  формування територіальної оборони Болехівської громади та патрулювати територію громади.
Нагадую, що з сьогоднішнього дня змінено час комендантської години. Тепер вона триває з 22.00 до 7.00 год. У цей час прошу всіх перебувати у домівках, не виходити на вулицю. Це все заради вашої безпеки. 
Готуємо додаткові пункти укриття. Вже до кінця дня будуть завершені всі необхідні роботи щодо прибирання та облаштування укриттів насамперед для мешканців мікрорайонів, у яких є багатоквартирні житлові будинки. Нові приміщення для укриттів - це підвальні приміщення Будинку дитячої та юнацької творчості на Доку, 5-го цеху колишнього лісокомбінату в районі залізничного вокзалу, міської філії обласного центру зайнятості на вулиці Петрушевича, 4-В, колишнього магазину «Шафа» на площі І. Франка (перед синагогою),  центру надання адміністративних послуг м.Болехова на вул. Д.Галицького, 39.
Продовжуємо роботу щодо надання допомоги переміщеним особам. Налагоджена робота координаційного штабу. Голова штабу - заступник міського голови Ілона Калитин. Для надання допомоги евакуйованим жителям   працює цілодобова "гаряча лінія" за номером телефону: 3-42-52. 
Хочу звернути увагу, що у громаді ведеться облік усіх осіб, які прибули до нас. Тому ще раз звертаю вашу увагу на те, що необхідно повідомляти про усіх, хто прибув до вас, ваших сусідів, друзів та знайомих, реєструвати рідних, які приїхали з небезпечних районів.
Наразі на територію громади прибувають в основному до своїх родичів чи знайомих. Але ми також готуємо місця для переміщених осіб у Прикарпатському фаховому коледжі лісового господарства, Болехівській міській лікарні. На випадок масової евакуації людей з центральних та східних областей України готуємо приміщення спортзалів, класів, актових залів у закладах освіти.
Усіх чоловіків, які  прибули зі своїми матерями, дружинами, дітьми та рідними і є військовозобов’язаними, ми реєструємо та повідомляємо про них військовий комісаріат, відтак будемо вручати їм повістки.
На території громади діють два блок-пости – у Болехові та Міжріччі. У кожному старостинському окрузі створюються пункти спостережень для забезпечення перевірки і пропуску осіб, які прибувають у громаду. Перекрили проїзд на об’їзну дорогу в обхід Болехова. Місцеві підприємці надають допомогу щодо виготовлення «протитанкових їжаків». Вже виготовили 11 таких конструкцій та продовжують роботу далі. Ще 60 таких «їжаків» надасть для громади Калуська районна військова адміністрація.  
За кошти міського бюджету придбали 1 тонну паливно-мастильних матеріалів. Проводимо закупівлю необхідних медикаментів для Болехівської міської лікарні.
Найближчими днями відкриємо спеціальний благодійний рахунок, куди можна буде перераховувати кошти для забезпечення роботи батальйону територіальної охорони  Збройних сил України. 
Продовжуємо збір  продуктів харчування та необхідних речей для осіб, переселених з інших областей України, та батальйону територіальної оборони у пунктах прийому Болехівської громади.
Удосконалили систему оповіщення, щоб забезпечити інформування про ймовірні загрози і жителів міста, і сіл громади. Зокрема, відремонтували сирену на території  ПрАТ «Шкіряник», домовилися про ввімкнення сирени на вулиці Стрийській у приватному помешканні. Вмикатимуть сигнал тривоги й у Болехівському відділенні  АТ «Івано-Франківськгаз» на вулиці Котляревського.
Спільно з активними  жителями громади створено телеграм-канал «Оповіщення Болехів» https://t.me/alarm_b, у якому повідомлятимемо про сигнали повітряної тривоги та надаватимемо інші рекомендації. Створено групи у інших спільнотах, куди включили священників та інших відповідальних за оповіщення осіб у сільських населених пунктах.
Ще раз наголошую: у міській раді забезпечено цілодобове чергування керівництва та працівників міської ради згідно з графіком. За номером телефону 3-42-52 ви цілодобово можете дізнатися про стан справ, оперативний черговий відповість на усі ваші запитання.
Я вірю в Збройні сили України, які героїчно борються у центральних, північних, південних та східних областях України. Своєю відвагою вони вселяють оптимізм. 
Вірте й ви у перемогу! Працюємо разом далі!
 Слава Україні! Героям слава!

Шановні жителі Болехівської територіальної громади!

Нагадуємо, що з 22.00 години до 08.00 години ранку запроваджена комендантська година. Просимо всіх у цей час перебувати у домівках, не виходити на вулицю. Це все заради вашої безпеки. Це вимушений крок, але за нинішніх умов військової агресії та...

Змінено режим роботи на території Болехівської міської ради!

Відповідно до розпорядження міського голови Івана Яцинина від 25 лютого 2022 року №33, на виконання розпорядження Калуської районної військової адміністрації від 25.02.2022 р. №33 «Про запровадження комендантської години та спеціального режиму...

Шановні жителі Болехівської громади!

У зв’язку із військовою агресією Росії, наша держава переходить у режим тотальної оборони. Ситуація складна і тривожна, але ми сильні, коли єдині. Зараз для нас велике випробування – усі разом ми повинні дати відсіч агресору та допомогти тим, хто...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація