З січня в Україні стартує програма із безкоштовної заміни лампочок старого зразка на енергозберігаючі LED-лампи
27 гру, 2022 0 Коментарів 414 Переглядів

З січня в Україні стартує програма із безкоштовної заміни лампочок старого зразка на енергозберігаючі LED-лампи

Раніше на міжнародній конференції з підтримки України в Парижі Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що Єврокомісія профінансує закупку близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України.

«Ми профінансуємо близько 30 мільйонів світлодіодних лампочок для України. Коли 50 мільйонів таких лампочок буде доставлено з нашими партнерами, це заощадить 1 ГВт (електроенергії) — річний обсяг виробництва (блоку) атомної електростанції! У темні часи ми стоїмо разом із нашими українськими друзями», –  написала згодом Урсула фон дер Ляєн у твіттер-акаунті.

Тож, уже з нового року кожен повнолітній громадянин України зможе безкоштовно отримати 5 світлодіодних ламп на заміну старих ламп розжарювання. І в такий спосіб зробить свій внесок у допомогу енергетикам щодо балансування електросистеми України. 

Перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко зауважила, що задля зниження навантаження на енергетичну інфраструктуру, українцям доводиться впроваджувати різні, в тому числі нетрадиційні, заходи з енергоефективності.

«Проста заміна старих лампочок на нові LED-лампи може зекономити країні у пікові години до 1,5 гігавата електроенергії. Це дуже суттєва економія. Для порівняння: заміна 50 млн LED-лампочок розвантажить роботу цілого реактора атомної електростанції», – сказала міністр.

 Програма реалізовуватиметься через Укрпошту, а її механізм буде максимально спрощено. Людині, яка вирішить скористатися програмою, потрібно лише попередньо залишити заявку, прийти у відділення Укрпошти та обміняти 5 ламп старого зразка на 5 нових світлодіодних.

«Ми зробимо програму достатньо довгою для того, щоб усі громадяни України, які мають бажання замінити лампочки, могли скористатись цією можливістю», – відмітила Юлія Свириденко.

Розумно споживайте електроенергію – заощаджуйте і допомагайте країні
Інші новини жов. 2022

Розумно споживайте електроенергію – заощаджуйте і допомагайте країні

Щоб допомогти країні тримати енергетичний фронт, не витрачати марно енергію і гроші, кожен українець може зробити прості, але дієві кроки з енергоефективності у своєму побуті. Розумне енергоспоживання кожного дасть додаткову стабільність...

Сьогодні, 26 квітня: 36-та річниця Чорнобильської катастрофи
Інші новини кві. 2022

Сьогодні, 26 квітня: 36-та річниця Чорнобильської катастрофи

26 квітня 1986 року — о 1 год 23 хв за Київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства — вибухнув четвертий реактор Чорнобильської АЕС і сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40...

ЄС надасть Україні 26 млн євро для розвитку сільського господарства та фермерства
Інші новини січ. 2020

ЄС надасть Україні 26 млн євро для розвитку сільського господарства та фермерства

Віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба, перебуваючи у Брюсселі у складі урядової делегації, підписав Угоду між Урядом України та Європейською Комісією про фінансування програми «Підтримка ЄС для...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація