У бригаду Нацгвардії України «Червона калина» (у складі «Гвардії наступу») надходять нове озброєння і військова техніка, зокрема від країн-партнерів нашої держави
03 бер, 2023 0 Коментарів 227 Переглядів

У бригаду Нацгвардії України «Червона калина» (у складі «Гвардії наступу») надходять нове озброєння і військова техніка, зокрема від країн-партнерів нашої держави

Про це заявив майор Нацгвардії, командир бригадної артилерійської групи штурмової частини НГУ «Червона калина» Вадим Москаленко, поінформувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ України, передає Укрінформ.
За словами Москаленка, у них від молодшого сержанта до командира бригади - весь особовий склад має бойовий досвід, і саме ці люди навчатимуть новобранців та діючих силовиків, які вирішили змінити чи вдосконалити свій професійний функціонал.
«Інша унікальність полягає в тім, що у «Червону калину» заходить нове озброєння і військова техніка, зокрема від країн-партнерів. Адже зрозуміло, що чим більше якісного озброєння матиме підрозділ, тим вищою буде спроможність виконувати бойові задачі», - уточнив Москаленко.

За словами командира бригадної артилерійської групи, тим часом на окремих видах сучасної техніки військовослужбовці «Червоної калини» вже почали навчання. У майбутньому, коли підрозділ повністю підготують та укомплектують до виконання завдань, його відправлять у район виконання бойових дій, зазначив офіцер.

На думку майора Нацгвардії, якщо у людини є бажання, то стати штурмовиком – це насправді не надто складна річ.
Щодо спеціалізації, каже він, кожна людина має розуміти, до чого вона прихильна і ким хоче бути – артилеристом, снайпером, оператором дрона чи кулеметником.

«На початку ми, передусім, ураховуємо бажання кандидатів. Згодом, з огляду на їхні фізичні й інші дані, під час подальшої підготовки вносимо певні корективи, якщо людина з якихось причин не може виконувати ті завдання, які б хотіла», - поінформував військовослужбовець.

За його словами, наразі саме триває активний процес формування бригади, і бажаючих служити в бригаді «Червона калина» дуже багато – туди приходять надзвичайно вмотивовані бійці. Зокрема, не бракує кандидатів і з-поміж цивільних громадян.

«Усіх тих, хто прийшов до нас і бажає служити, ми розподіляємо по функціональних групах. На наступному етапі ці люди убувають на професійну підготовку та злагодження в навчальні центри. Приміром, минулого тижня до нас прийшло понад 100 людей, повністю відібраних для служби у штурмовій бригаді», - розповів офіцер.

Як повідомлялося, 2 лютого у Міністерстві внутрішніх справ заявили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу», до яких можуть вступати добровольці. Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії України.
Відеоконференція   з Вадимом Москаленком тут: https://youtu.be/jO1gzz12Lk4

?Де на Прикарпатті можна записатися до штурмових бригад «Гвардії наступу»?
Інші новини бер. 2023

?Де на Прикарпатті можна записатися до штурмових бригад «Гвардії наступу»?

Нагадуємо, в Україні і, зокрема, в нашій області триває запис до восьми бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов». Вони мають зміцнити українські сили під час майбутнього...

Ігор Клименко: основні завдання для бійців «Гвардії наступу» МВС є бойова підготовка та підвищення професійного рівня
Інші новини лют. 2023

Ігор Клименко: основні завдання для бійців «Гвардії наступу» МВС є бойова підготовка та підвищення

Підготовка бійців восьми нових бригад «Гвардії наступу», яка формується, триватиме від 2-х до 4-х місяців. Про це повідомив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв’ю телемарафону «Єдині новини». Він підкреслив, що спочатку на навчання та...

Зеленський про формування бригад «Гвардії наступу»: Результати хороші
Інші новини лют. 2023

Зеленський про формування бригад «Гвардії наступу»: Результати хороші

Про це Зеленський сказав у вечірньому відеозверненні 22 лютого. «Як і завжди, протягом дня отримував доповіді наших військових, керівників сектору оборони та безпеки. Зокрема, сьогодні міністр внутрішніх справ Ігор Клименко доповів щодо формування...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація