Основні факти про електронний рецепт на рецептурні ліки
29 бер, 2023 0 Коментарів 453 Перегляди

Основні факти про електронний рецепт на рецептурні ліки

1. Е-рецепт буде впроваджуватися поступово: так для своєї зручності ви зможете самостійно обрати, за яким рецептом ви бажаєте придбати ліки в аптеці – електронним чи паперовим.
2. До того ж за відсутності світла чи звʼязку у медичному закладі, лікар, також випише вам рецепт на спеціальному паперовому бланку.
3. Електронний рецепт можна буде отримати в будь-якого лікаря, незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Водночас пацієнт має бути обов’язково зареєстрований в ЕСОЗ – це проста процедура, яку може швидко здійснити будь-який лікар.
4. У разі тривалого лікування гострих або хронічних захворювань, або ж за потреби продовжити лікування чи профілактику повторний електронний рецепт на потрібні ліки можна буде отримати дистанційно. Для цього в системі має бути зафіксований діагноз та призначення від вашого лікуючого лікаря.
5. Якщо ви маєте хронічні захворювання, завчасно перевірте інструкцію ліків, які ви вживаєте, та якщо вони рецептурні – заплануйте візит до вашого лікуючого лікаря у квітні для того, щоби надалі безперешкодно придбати ліки за рецептом в аптеці.
6. Ви зможете погасити електронний рецепт частково, тобто придбати меншу кількість ліків, аніж вам призначив лікар. Так ви зможете одноразово погасити рецепт на мінімальну кількість препарату (наприклад, блістер чи ампулу). При цьому повторно отримувати рецепт для відпуску залишку ліків не потрібно.
7. У разі, якщо ви чи ваші близькі не маєте мобільного телефону, лікар надрукує спеціальну інформаційну пам’ятку з деталями призначення, номером та кодом для погашення рецепта в аптеці.

Що потрібно знати про е-рецепт – МОЗ відповів на найбільш поширені питання українців
Інші новини бер. 2023

Що потрібно знати про е-рецепт – МОЗ відповів на найбільш поширені питання українців

Звпровадженням електронного рецепта на всі рецептурні препарати питань виникає все більше, що цілком природньо, адже тепер ця норма пошириться на велику групу ліків, які вживають українці. Отже, відповідаємо на найпоширеніші з них. На які ліки буде...

Що таке електронний рецепт та для яких ліків він потрібен?
Інші новини бер. 2023

Що таке електронний рецепт та для яких ліків він потрібен?

Електронний рецепт – це те саме, що паперовий – тільки цифровий. По-перше, це зручно. По-друге, безпечно, бо виключає всілякі махінації з отриманням препаратів. А, по-третє, дозволяє вести прозорий облік та контроль ліків, які отримують українці....

Здоровʼя – це відповідальність. Лікуйся свідомо!
Інші новини бер. 2023

Здоровʼя – це відповідальність. Лікуйся свідомо!

Рецептурні препарати щороку рятують мільйони людей. Завдяки правильно підібраному лікуванню пацієнти з гострими та хронічними захворюваннями мають можливість жити здоровим, повноцінним та довгим життям. Рецептурні ліки – лікарські засоби, які...

0 Коментарів

Авторизація