Набір до “Гвардії наступу” можуть продовжити — МВС
29 бер, 2023 0 Коментарів 300 Переглядів

Набір до “Гвардії наступу” можуть продовжити — МВС

Рекрутингова кампанія з формування "Гвардії наступу" офіційно закінчиться 1 квітня, однак її можуть продовжити, бо є велика кількість охочих вступити у штурмові бригади. Крім того, планується створити резерв для підрозділів "Гвардії".
Про це в інтерв'ю Суспільному сказали заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко та речник Нацгвардії Руслан Музичук.
"За декілька днів плануємо все ж таки завершити рекрутингову кампанію, яка почалася на початку лютого. Протягом цих місяців всі охочі могли подати свою заявку до тієї чи іншої бригади "Гвардії наступу", виходячи зі своїх особистих побажань, переконань служити, працювати чи в поліції, чи в прикордонній службі, чи Нацгвардії і визначитися безпосередньо, куди новобранець хоче долучитися і де працювати надалі", — сказала Павліченко.
За її словами зараз опрацьовуються подані заявки, а ті новобранці, хто вже пройшов попередні етапи, вже проходять навчання, і після проходження бойового злагодження у своєму підрозділі, вже почнуть виконання тих чи інших завдань.
"У березні тих, хто пройшов початкові відбори, а це співбесіда, психологічне тестування, медична комісія, почали зараховувати у підрозділи, де вони надалі будуть проходити службу. І зараз вже залишився тиждень до завершення кампанії до тих строків, до тих термінів, які оголошувались на початках", — додав Музичук.
Павліченко зазначила, що до 1 квітня включно офіційно працюватимуть рекрутингові центри, які працюють при ЦНАПах.
"Після 1-го числа, ми будемо таки переглядати це рішення, і можливо, дозволимо ще подавати заявки через сайт, тому що охочих дійсно багато. І ми розуміємо, що будемо формувати певні резерви, які будуть переглядати і залучати, можливо, до формування інших бригад, які будуть створюватися", — сказала заступниця міністра.
Музичук своєю чергою зазначив, що, якщо буде продовжуватись подача заявок від всіх охочих, то набір буде продовжуватися тому, що паралельно формуються й інші підрозділи Національної гвардії, які також доукомплектовуються.
"За час воєнного стану значно розширилися взагалі штати військових частин наших підрозділів, тому що зросла і кількість оборонних завдань, які треба виконувати Нацгвардії", — сказав речник НГУ.
Він нагадав, що гвардійці виконують як військові, так і правоохоронні функції, до яких входять і несення служби на блокпостах, і забезпечення режиму воєнного стану, і охорона об’єктів критичної інфраструктури. Тому набір до лав Нацгвардії буде продовжуватись і після 1 квітня.
"Також будуть формуватись резерви. Станом на кінець минулого тижня до підрозділів Національної гвардії подано трохи більше ніж 16 тисяч анкет. Різна цифра звучить періодично у ЗМІ. Це пов’язано з тим, що озвучуються цифри, які взагалі подані до усіх 8-ми бригад. Хтось озвучує, наприклад, цифри, які подані в бригади поліції чи прикордонної служби, ну а 16 тисяч – це та цифра, яка стосується 6-ти бригад Нацгвардії", — зазначив Музичук.
Що відомо про "Гвардію наступу"
На початку лютого Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування добровольчих батальйонів "Гвардії наступу". Ці підрозділи націлені, зокрема, на звільнення окупованих Росією територій.
Добровольці, які подають анкети на вступ до "Гвардії наступу" мають самі обрати бригаду, у якій хочуть служити. Таких бригад вісім, їх створюють на базі частин, що вже мають бойовий досвід. До складу цих формувань входять військові, які брали участь в бойових діях, зокрема, у деокупації Київщини, Харківщини, Херсонщини.
За словами міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, формувати "Гвардію наступу" МВС вирішило, зокрема, через велику протяжність лінії фронту та після обговорення із Верховним Головнокомандувачем.

Жінки подають анкети на вступ до штурмових бригад «Гвардії наступу» та успішно проходять етапи відбору, – Катерина Павліченко
Інші новини бер. 2023

Жінки подають анкети на вступ до штурмових бригад «Гвардії наступу» та успішно проходять етапи

Жінки подають анкети на вступ до штурмових бригад «Гвардії наступу» та успішно проходять етапи відбору, заявила заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко у інтерв’ю для УНІАН. Про це інформують Економічні Новини із посиланням...

Підрозділи “Гвардії наступу” майже сформовані, йде набір у резерв – Клименко
Інші новини бер. 2023

Підрозділи “Гвардії наступу” майже сформовані, йде набір у резерв – Клименко

Уже 28 тисяч добровольців подали заявки у "Гвардію наступу" і на сьогодні практично всі підрозділи вже сформовані, повідомив очільник МВС Ігор Клименко. Джерело: Клименко в ефірі телемарафону. Пряма мова Клименка: "28 тисяч заяв від добровольців ми...

Міністерство внутрішніх справ України формує штурмові бригади «Гвардія наступу»
Інші новини бер. 2023

Міністерство внутрішніх справ України формує штурмові бригади «Гвардія наступу»

Штурмові бригади, до яких можуть вступати добровольці, націлені на посилення Сил оборони та звільнення окупованих територій України. «Гвардія наступу» — це вісім професійних штурмових бригад МВС із бійців-патріотів, які прагнуть звільнити окуповані...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація