Розширюємо функціонал шерингу авто: у застосунку Дія можна скасувати належного користувача
26 кві, 2023 0 Коментарів 318 Переглядів

Розширюємо функціонал шерингу авто: у застосунку Дія можна скасувати належного користувача

Відтепер у застосунку Дія можна скасувати шеринг авто. Послугою можуть скористатися як власник транспортного засобу, так і належний користувач.

Уже понад рік у Дії можна за кілька кліків поділитися техпаспортом з іншою людиною. Сервіс став одним з найпопулярніших серед автомобільних послуг, адже дозволяє шерити авто швидко та зручно. Тоді як раніше доводилося передавати техпаспорт із рук в руки.
Ми розширили послугу — і тепер у застосунку можна скасувати належного користувача, якщо вашій близькій людині більше не потрібно користуватися автівкою. Ця послуга особливо актуальна під час війни, адже багато українців брали авто рідних чи знайомих, щоб виїхати із зони бойових дій.
Раніше, щоб скасувати шеринг авто, потрібно було йти до сервісного центру МВС та писати заяву про скасування належного користувача або чекати, поки спливе термін дії шерингу авто.
Тепер можете скасувати належного користувача за кілька кліків у Дії. Якщо ви власник авто, для цього потрібно:
  • авторизуватися в Дії;
  • вибрати Послуги — Шеринг авто;
  • далі — Скасувати шеринг.
Перевірте сформовану заяву про скасування та підпишіть її. Після цього вона надійде на перевірку до сервісного центру МВС.
Якщо ви належний користувач і хочете ініціювати скасування, необхідно:
  • авторизуватися в Дії;
  • перейти до Меню свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;
  • вибрати Відмовитися від користування авто — Почати;
  • пошерити сформований екран із запитом власнику для підтвердження.
Власник має підтвердити запит, переглянути та підписати заяву. Після цього ми надішлемо її на перевірку до сервісного центру МВС.
Після перевірки власник та належний користувач отримають сповіщення про результат, а техпаспорт зникне з Дії належного користувача.
Послугу реалізує Міністерство цифрової трансформації спільно з Міністерством внутрішніх справ та Головним сервісним центром МВС.
 

?Уряд підтримав законопроєкти про розмитнення легкових автомобілів у Дії
Інші новини чер. 2022

?Уряд підтримав законопроєкти про розмитнення легкових автомобілів у Дії

Це одна з найважливіших антикорупційних реформ у митній галузі. Вона має усунути корупцію при розмитненні легкових автомобілів. У застосунку необхідно буде ввести VIN-код авто, а розрахунок відбудеться автоматично. На все це потрібно не більше як 5...

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія
Інші новини жов. 2020

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія

Революційна технологія шерингу документів, нові цифрові документи у смартфоні та зручні державні послуги, що економлять час та кошти. 5 жовтня Міністерство цифрової трансформації провело Diia Summit, де презентувало результати роботи за рік та...

Дозвіл на керування авто іншій людині можна надати онлайн
Інші новини січ. 2020

Дозвіл на керування авто іншій людині можна надати онлайн

В електронному кабінеті водія з’явилася нова безкоштовна послуга «Керування належним користувачем». Ця послуга дозволяє надавати право користуватись авто людині, яка не є його власником. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації. Тепер...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація