Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія
06 жов, 2020 0 Коментарів 746 Переглядів

Міністерство цифрової трансформації презентувало нові електронні послуги та сервіси в Дія

Революційна технологія шерингу документів, нові цифрові документи у смартфоні та зручні державні послуги, що економлять час та кошти. 5 жовтня Міністерство цифрової трансформації провело Diia Summit, де презентувало результати роботи за рік та масштабне оновлення Дії – одразу 16 нових електронних послуг та сервісів у застосунку та на порталі!
У презентації взяли участь Президент України Володимир Зеленський, Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та команда Дії. Як Мінцифрі вдається боротися із корупцією за допомогою цифрових технологій та створювати найзручнішу державу у світі – усе це на Diia Summit.
Сьогодні порталом державних послуг Дія користується два мільйони українців. Тут доступні 27 державних послуг та інформація з 6-ти реєстрів у особистому Електронному кабінеті громадянина. 5 жовтня Мінцифри презентували ще 4 нові послуги на порталі Дія:
  1. Будівельні послуги – це частина впровадження Єдиної електронної системи у сфері містобудування. Можливість почати та завершити будівництво об’єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди). У липні Мінцифри запустило новий будівельний реєстр і ним вже скористалися понад 18 тис. замовників будівництва.
  2. Оновлена реєстрація ТОВ онлайн – найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Тепер не потрібно буде нікуди йти та витрачати час на збір документів – подача заяви онлайн на порталі Дія займе 30 хвилин, замість 20 годин. Мінцифри кардинально змінило підхід до реєстрації ТОВ: оновлена форма та одна заява на все.
  3. єМалятко онлайн. Цю послугу з 1 січня цього року можна було отримати офлайн у пологовому або ЦНАПі. І нею вже скористалися понад 20 тисяч родин. Тепер Мінцифри працює над тим, щоб перевести цей сервіс повністю в онлайн. Так, ще понад 380 тисяч сімей зможуть отримати послугу єМалятко.
  4. Реєстрація місця проживання дитини до 14 років. Наразі ця послуга доступна лише у Києві та Харкові. Але поступово буде запущена по всій Україні.
Понад півроку мобільний застосунок Дія залишається одним із найпопулярніших серед українських користувачів. Сьогодні у Дії вже понад 5 мільйонів українців. Тут доступні 6 цифрових документів: ID-картка, біометричний паспорт, водійське посвідчення, техпаспорт, страховий поліс, студентський квиток.
5 жовтня Мінцифри представила оновлену версію – Дія 2.0. І у застосунку з’явилося одразу 7 нових послуг.
Шеринг документів – найголовніше оновлення Дії 2.0. Це справжня цифрова революція для держави. Українці зможуть передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження) натиснувши «ОК» на push-повідомлення у застосунку Дія. Це значно спростить отримання банківських або поштових послуг, заселення у готель та сотні інших життєвих ситуацій.
Також в оновленні з’явилася можливість поділитися технічним паспортом на авто із іншою людиною – відображення належного користувача. Цю функцію чекали мільйони користувачів.
На Diia Summit Мінцифри презентувало одразу 3 нові документи у Дії. Перший – свідоцтво про народження дитини. Батьки 7 мільйонів дітей відтепер завжди матимуть цей документ у смартфоні. Вони зможуть зручно користуватися ним у будь-яких життєвих ситуаціях, завдяки шерингу документів. Разом із свідоцтвом про народження також буде відображатися і актуальне місце проживання дитини.
Також у Дії 2.0 з’явиться довідка внутрішньо переміщеної особи. Відтепер вона буде доступна у цифровому вигляді для понад 1,5 мільйона громадян.
Цифровий ІПН (податковий номер) – ще один новий документ у застосунку. Понад 30 мільйонів українців наразі користуються ІПН. Відтепер цей папірець буде непотрібний, адже він буде доступний у смартфоні. За допомогою цифрового шерингу документа, його електронну копію можна буде передавати державним органам та бізнесу за секунду.
У Дії 2.0 тепер відображаються штрафи ПДР та борги за виконавчими провадженнями. Користувачі отримують push-повідомлення у застосунку та можуть переглядати інформацію про порушення або наявність виконавчих проваджень на порталі. А найголовніше – можуть сплатити одразу в застосунку через Apple Pay/Google Pay або карткою.
Крім того, Мінцифри постійно працює над посиленням безпеки мобільного застосунку Дія. Застосунок отримав атестат КСЗІ. Також було проведено 2 pen-тести для підтвердження безпечності мобільного застосунку. А 1 листопада цього року Мінцифри проведе bug bounty Дії.
Зручні та доступні державні послуги, документи у смартфоні – вже реальність для українців. Відтепер ще більше цифрових можливостей для громадян та бізнесу.
Нові цифрові можливості реалізовано за підтримки проекту USAID / UK aid "Прозорість та підзвітність у держуправлінні та послугах/TAPAS", програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Innovabridge, проекту EGOV4Ukraine, що є частиною програми U-LEAD з Європою, SURGe за підтримки Уряду Канади.

В Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14
Інші новини травень. 2020

В Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14

28 травня в Україні запрацювала комплексна послуга для підлітків ID-14, яка передбачає одночасне оформлення першого паспорта та номера платника податків. У запуску послуги взяли участь Віце-прем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло...

Стати підприємцем відтепер можна онлайн за 10 хвилин
Інші новини кві. 2020

Стати підприємцем відтепер можна онлайн за 10 хвилин

На порталі «Дія», який запустило Міністерство цифрової трансформації України, вже доступні онлайн 27 публічних послуг, серед яких – і перші спрощені послуги для фізичних осіб – підприємців. «Кожен українець і я особисто стикався з, м'яко кажучи,...

Президент, Прем’єр-міністр, Мінцифри презентували мобільний застосунок “Дія”
Інші новини лют. 2020

Президент, Прем’єр-міністр, Мінцифри презентували мобільний застосунок “Дія”

Президент Володимир Зеленський, Прем’єр-міністр Олексій Гончарук та Міністерство цифрової трансформації презентували мобільний застосунок “Дія”. Вже зараз у додатку працюють е-посвідчення водія та свідоцтво для реєстрації (техпаспорт) для...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація