17 травня - Всесвітній день інформаційної спільноти
17 травень, 2023 0 Коментарів 331 Перегляд

17 травня - Всесвітній день інформаційної спільноти

17 травня щороку відзначається Всесвітній день інформаційної спільноти. Це професійне свято, яке присвячене тим, хто працює у сфері інформаційних технологій – програмістам, веб-дизайнерам, редакторам інтернет-видань, інтернет-провайдерам, системним адміністраторам, а також включаючи розробників, інженерів, аналітиків та інших фахівців.

Це свято дозволяє звернути увагу на важливість розвитку інформаційно-комунікаційних технологій і їх вплив на сучасний світ.
Всесвітній день інформаційної спільноти створений з метою визнання внеску тих, хто працює у сфері інформаційно-комунікативних технологій, у покращенні доступу до інформації, підвищенні рівня освіти і розвитку нових технологій. Зараз інформаційні технології є невід’ємною частиною життя сучасного світу і відіграють важливу роль у вирішенні проблем, що стоять перед людством.

Інформаційна спільнота – це люди, які займаються збором, обробкою та передачею інформації, створенням та розробкою нових технологій, які дозволяють нам бути більш продуктивними та ефективними. Вони є необхідними для розвитку нашої сучасної економіки та науки, для поліпшення якості життя наших громадян.

Професіонали у галузі інформаційних технологій мають значний внесок у розвиток індустрії, у покращення доступу до інформації, створення нових технологій та програмного забезпечення. Їхні досягнення змінюють світ навколо нас, і дозволяють людям бути більш продуктивними, ефективними та зв’язаними між собою.

Ось, сьогодні Україна стає країною революційних змін в розвитку цифровізації. Міністрство цифрової трансформації України успішно працює та розвиває діджиталізацію країни. Побудова цифрової держави є пріоритетним завданням, що втілюює в життя ІТ інновації, розвиток освіти, науки та технологій – створюючи технологічні продукти, а саме запуск екосистеми, програми та порталу «Дія», яким користуються 22 млн українців, додатком – 18,8 млн. Під брендом «Дія» працюють проєкти: «Дія.City», «Дія.Бізнес», «Дія.Цифрова освіта».
Під час повномасштабної війни однозначним досягненням Мінцифри є здобуття Україною доступу до супутникового інтернету Starlink. Поряд з цим створено фандрейзингову платформу United24 для збору пожертв на підтримку України. На цій же платформі запущено проєкт «Армія дронів». Після початку вторгнення Мінцфра запустила чат-бот «є Ворог». Ці винаходи та розробки допомагають нашим воїнам на війні проти росії.

Нещодавно в Україні запустили defense-tech кластер Brave1, яка дасть поштовх і можливості для розвитку defense-tech технологій. Це єдина платформа для компаній, держави, військових, волонтерських фондів, медіа і всіх, хто наближає перемогу через технології.
За словами Віцепрем’єр-міністра з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністра цифрової трансформації Михайла Федорова: «Зараз в Україні зароджується велика сфера defense-tech, яка із часом впливатиме на економіку країни. Brave1 — важливий крок у розвитку галузі. Ми отримали вже більше 100 заявок від українських компаній. Команда кластера працює над тим, щоб допомогти з експертизою, інтегрувати розробки в закупівлі, сприяти масштабуванню. Впевнений, що в Україні буде ще більше технологій, які змінюють ситуацію на фронті, наближаючи перемогу. Інновації народжуються там, де є свобода, децентралізація, можливість креативним людям проявити себе. У цьому сила нашої країни», — зазначив Михайло Федоров.
Нехай Ваші досягнення в галузі інформаційних комунікацій і технологій будуть безмежними, а кожен день принесе нові можливості та досягнення.
Тому спільно з інформаційними технологіями перемагаємо ворога і розвиваємо державу!

Довідково:
Дата свята не випадкова, тому що 17 травня 1865 р. у Парижі було засновано International Telegraph Union (з 1932 р. – International Telecommunications Union). А згодом 27 березня 2006 р. Генеральна Асамблея ООН ухвалила Резолюцію, в якій проголосила 17 травня Всесвітнім днем інформаційної спільноти.

Сьогодні- Всесвітній день батьків
Інші новини чер. 2021

Сьогодні- Всесвітній день батьків

Вшанування батьків відбувається тоді ж, коли відзначається і День захисту дітей. Всесвітній день батьків (Global Day of Parents) – чудове і дружнє сімейне свято. Воно є відносно молодим і не таким відомим, як, наприклад, День матері. Коли День...

27 листопада - Всесвітній день інформації
Інші новини лис. 2020

27 листопада - Всесвітній день інформації

Значення і вплив, який чинить інформація на людину досконально досі так до кінця і не вивчено. Цьому присвячуються численні дослідження, проводиться глибока наукова робота. Ті моменти, які вдається найбільш точно визначити, вказують на те, що...

Всесвітній День радіо
Інші новини лют. 2020

Всесвітній День радіо

Вже не залишається жодних сумнівів, що на початку було Слово. Саме слово, вперше і до сьогоднішнього дня, залишається головним аргументом і для нашого спілкування, і для нашого взаєморозуміння, для розради і підбадьорення, для вираження наших...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація