У Болехові працювала обласна мобільна бригада з питань допомоги ВПО
05 лип, 2023 0 Коментарів 294 Перегляди

У Болехові працювала обласна мобільна бригада з питань допомоги ВПО

У квітні 2023 року Івано-Франківська обласна військова адміністрація відновила роботу мобільних бригад, фахівці яких на місцях вивчають актуальні проблеми і потреби внутрішньо переміщених осіб.

Сьогодні, 5 липня, представники обласної мобільної бригади побували з робочим візитом у Болехівській міській територіальній громаді. У складі мобільної громади були  представники Івано-Франківської обласної військової адміністрації, Калуської районної військової адміністрації та психологи. До роботи бригади були залучені заступниця міського голови Ілона Калитин та керівники соціальних служб, освіти і охорони здоров’я Болехівської міської ради.

Зустріч з внутрішньо переміщеними особами відбулася у Народному домі м.Болехова. Її розпочала заступниця голови Калуської районної військової адміністрації Ярослава Гасяк. Вона відрекомендувала фахівців  та запросила присутніх до розмови.

Під час зустрічі фахівці мобільної групи консультували постраждалих від війни людей з правових, соціальних та інших актуальних питань. 
У ході розмови йшлося про те, якими програмами для підтримки потрібно скористатися, до яких громадських організацій та фондів можна звернутися з питань відшкодування коштів за орендоване житло, як вирішити правові питання різного характеру. 

Присутні на зустрічі внутрішньо переміщені особи запитували в основному про соціальну підтримку, різні види допомоги. 
Одним з найбільш проблемних для переселенців є питання працевлаштування. Фахівці мобільної бригади нагадали їм про можливість звернутися до філії центру зайнятості. Зокрема, зазначалося, що 60 % звернень  внутрішньо переміщених осіб до центрів зайнятості є позитивними.

За результатами зустрічі присутні представники обласної мобільної бригади поділилися із внутрішньо переміщеними особами контактами та домовилися у разі потреби в подальшому комунікувати щодо вирішення проблемних питань.

Під час візиту в громаду фахівці бригади також оглянули місця компактного проживання переселенців у громаді.

У Болехові працюватиме мобільна бригада, яка надає допомогу внутрішньо переміщеним особам
Інші новини сер. 2022

У Болехові працюватиме мобільна бригада, яка надає допомогу внутрішньо переміщеним особам

Завтра, 2 серпня 2022 року, фахівці мобільної бригади Івано-Франківської облдержадміністрації відвідають внутрішньо переміщених людей, котрі проживають у Болехівській тергромаді, щоб допомогти вирішити найбільш актуальні питання, які їх турбують....

На Прикарпатті працюватимуть 6 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги
Інші новини травень. 2022

На Прикарпатті працюватимуть 6 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги

Враховуючи військове вторгнення збройних сил російської федерації на територію України, Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) спільно з ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики виступили з ініціативою створити мобільні...

Міський голова взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування Калуського району
Інші новини травень. 2021

Міський голова взяв участь у засіданні Координаційної ради з питань місцевого самоврядування

У п’ятницю, 28 травня, на базі «Центру Спадщини Вигодської вузькоколійки» у смт. Вигода відбулося друге засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування Калуського району. На засіданні були присутні голова Калуської районної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація