На Прикарпатті працюватимуть 6 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги
16 травень, 2022 0 Коментарів 565 Переглядів

На Прикарпатті працюватимуть 6 мобільних бригад соціально-психологічної допомоги

Враховуючи військове вторгнення збройних сил російської федерації на територію України, Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» (УФГЗ) спільно з ЮНІСЕФ та Мінсоцполітики виступили з ініціативою створити мобільні бригади соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від військових дій.
У рамках цього проєкту на Прикарпатті разом із Івано-Франківським обласним центром соціальних служб планується створити шість мобільних бригад, де працюватимуть психолог, фахівець соціальної роботи, юрист, медик та водій. Українська фундація громадського здоров’я, як імплементаційний партнер ЮНІСЕФ, планує забезпечити ці мобільні бригади технічним оснащенням (телефон, планшет), зв’язком, паливом та винагородою спеціалістам мобільної бригади.
Передбачено, що основними завданнями діяльності надавачів соціально-психологічних послуг мобільних бригад будуть:  екстрене реагування (скринінг, оцінка ситуації та надання психологічної допомоги постраждалим, у тому числі дітям); надання першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки; юридична допомога (консультування); медична допомога (консультування, онлайн зв’язок із лікарями); здійснення виїздів до залізничних та автовокзалів, евакуаційних центрів, притулків тощо; надання гуманітарних наборів.
Важливо зазначити, що 27 квітня обласний центр соціальних служб та Міжнародний благодійний фонд «Українська фундація громадського здоров’я» уклали Меморандум про співробітництво.
Предметом Меморандуму є те, що сторони зобов’язуються спільно діяти у сфері гуманітарного реагування та підтримки сімей з дітьми, постраждалих від війни, переміщених до Івано-Франківської області та задля реалізації проєкту «Інтегрована підтримка через міждисциплінарні мобільні команди». Проєкт спрямований на підтримку діяльності мультидисциплінарних мобільних команд, які надають соціально-психологічні послуги особам, постраждалим  від військових дій збройних сил російської федерації.
Варто також додати, що за підтримки ЮНІСЕФ соціальні працівники області, котрі працюють із дітьми внутрішньо переміщених осіб, отримали 18 планшетів.

Уряд покращив соціальний захист осіб, які постраждали від торгівлі людьми
Інші новини лют. 2022

Уряд покращив соціальний захист осіб, які постраждали від торгівлі людьми

З метою покращення надання послуг особам, які постраждали від торгівлі людьми, за ініціативою Мінсоцполітики Урядом схвалено зміни до Типового положення про центр соціально-психологічної допомоги. Відтепер особи, які постраждали від торгівлі людьми,...

Мінсоцполітики затверджено перелік посад працівників, яким передбачено додаткові, до встановлених законодавством, доплати до заробітної плати
Інші новини травень. 2020

Мінсоцполітики затверджено перелік посад працівників, яким передбачено додаткові, до встановлених

Законом України № 540-ІХ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-2019)» передбачено додаткові, до встановлених...

Діти у закладах соціального захисту мають отримувати спеціальні медичні послуги за місцем розташування закладу
Інші новини кві. 2020

Діти у закладах соціального захисту мають отримувати спеціальні медичні послуги за місцем

До Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини надійшла інформація про те, що в умовах медичної реформи діти, які тимчасово перебувають у притулках для дітей, центрах соціально-психологічної реабілітації дітей, центрах підтримки сімей та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація