Чим небезпечні повені?
12 лип, 2023 0 Коментарів 253 Перегляди

Чим небезпечні повені?

Внаслідок сильних зливових дощів 6–7 липня 2023 року в нашій області відбулося підтоплення багатьох домогосподарств, підвальних та інших приміщень, відкритих територій і місцевих доріг у Коломийському, Косівському, Калуському та Надвірнянському районах.

Найбільшу небезпеку для здоров’я населення становить підтоплення індивідуальних і громадських криниць та приміщень, де зберігаються харчові продукти. У зв’язку з цим існує реальна небезпека виникнення спалахів інфекційних хвороб, таких як вірусний гепатит А, кишкові інфекції, лептоспіроз та різні ентеровірусні хвороби. Щоб убезпечити себе та уникнути цих захворювань категорично забороняється використовувати підтоплені продукти харчування, використовувати воду з підтоплених криниць в якості питної так і в побутових потребах. 

При підтопленні чи затопленні криниць необхідно відкачати брудну воду з криниць, провести їх очищення, дезінфекцію та промивку. Для остаточного підтвердження якості криничної води як питної, необхідно зробити лабораторні дослідження води на мікробіологічні та санітарно-хімічні показники і тільки після цього воду можна використовувати для питних та побутових потреб.

Для проведення дезінфекції індивідуальних та громадських криниць, а також лабораторного дослідження води на предмет її використання як питної, можна звернутись в Долинський відділ Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб міністерства охорони здоров’я України» за адресою: місто Долина, вул.Обліски, 133.

Михайло ПЕТРУШКА, лікар із загальної гігієни відділення епідеміологічного нагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Долинського відділу Калуського районного відділу ДУ «Івано – Франківський ОЦКПХ МОЗ»                

Як правильно зробити запас води на випадок відключення водопостачання
Інші новини лис. 2022

Як правильно зробити запас води на випадок відключення водопостачання

Фахівці Долинського відділу Калуського районного відділу ДУ «Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ» роз’яснюють. Внаслідок терористичних російських ракетних обстрілів критична інфраструктура України зазнає суттєвого...

Повінь створює ризики спалахів інфекційних захворювань, тож дотримуйтеся правил гігієни!
Інші новини чер. 2020

Повінь створює ризики спалахів інфекційних захворювань, тож дотримуйтеся правил гігієни!

Під час повені на Прикарпатті, існує ризик спалахів інфекційних хвороб. Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області нагадує громадянам правила гігієни, які допоможуть зменшити ризик захворіти. Звертайтеся до органів місцевої...

Що потрібно знати людям, які постраждали внаслідок повені
Інші новини чер. 2020

Що потрібно знати людям, які постраждали внаслідок повені

На територіях, постраждалих внаслідок повені, заборонено використання колодязної питної води у зв’язку з інтенсивним хімічним та мікробним забрудненням. Це стосується навіть господарських потреб. Тому головне управління Держпродспоживслужби в...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Авторизація