«ЕкоЗагроза»: громадяни можуть реагувати на екологічні небезпеки на порталі та у мобільному застосунку
16 лют, 2024 0 Коментарів 102 Перегляди

«ЕкоЗагроза»: громадяни можуть реагувати на екологічні небезпеки на порталі та у мобільному застосунку

"ЕкоЗагроза" – офіційний веб-ресурс і мобільний додаток, який розробило Міністерство захисту довкілля і природних ресурсів України за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та партнерів. Завдяки ресурсу кожен зможе в реальному часі отримувати достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші актуальні екологічні дані та подати своє звернення про факти порушення природоохоронного законодавства. 

Про те, як працює портал і застосунок «ЕкоЗагроза» працівникам виконавчого комітету Болехівської міської ради розповіла заступник начальника відділу державного екологічного нагляду (контролю) надр Управління державного екологічного нагляду (контролю) в Івано-Франківській області Державної екологічної інспекції Карпатського округу Ольга Мориконь на робочій нараді, яка відбулася під головуванням заступниці міського голови Ілони Калитин.

Посадовиця ознайомила присутніх із постановою Кабінету Міністрів України від 28.07.2023 №783 «Деякі питання функціонування сервісу фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії Російської Федерації «ЕкоЗагроза». 

Вона наголосила, що застосунок «ЕкоЗагроза» можна завантажити через Play Маркет. Тоді жителі громади матимуть можливість оперативно повідомити фахівцям Міндовкілля про заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу. Зробити це можуть як прості мешканці громади, так і представники підприємств, організацій. Щоправда, при подачі інформації про екологічні порушення заявник проходить обов’язкову процедуру електронної ідентифікації та автентифікації. 

На підставі електронних звернень, отриманих через «ЕкоЗагрозу», спеціалісти Інспекції здійснюють фіксацію фактів екологічних порушень, займаються обстеженням місць подій, складають акти огляду територій та проводять розрахунки збитків. Портал також показує заявникам результати розгляду звернень у реальному часі. Час розгляду звернень – до 10 робочих днів. 

Окрема увага у ході зустрічі була приділена порядку фіксації фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок збройної агресії російської федерації. 
Учасники наради отримали інформаційні буклети з роз’ясненнями щодо діяльності вебресурсу і мобільного застосунку.

ЯКЩО ВИ СТАЛИ СВІДКОМ ФАКТІВ ЗАГРОЗИ ДОВКІЛЛЮ - ПОВІДОМТЕ ПРО ЦЕ У ЗАСТОСУНКУ ЕКОЗАГРОЗА!
Інші новини січ. 2024

ЯКЩО ВИ СТАЛИ СВІДКОМ ФАКТІВ ЗАГРОЗИ ДОВКІЛЛЮ - ПОВІДОМТЕ ПРО ЦЕ У ЗАСТОСУНКУ ЕКОЗАГРОЗА!

Кожен громадянин України, який став свідком фактів заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок надзвичайних ситуацій, подій, збройної агресії російської федерації може подати електронне звернення та долучитися до відновлення та...

Міндовкілля запустило застосунок ЕкоЗагроза та запрошує українців вступати до екологічного батальйону
Інші новини травень. 2022

Міндовкілля запустило застосунок ЕкоЗагроза та запрошує українців вступати до екологічного

ЕкоЗагроза – https://ecozagroza.gov.ua/ - це офіційний вебресурс і мобільний додаток Міндовкілля, завдяки якому кожен зможе дізнатись достовірну інформацію про стан повітря, води, ґрунту та інші довкіллєві дані. Наприклад, якщо телеграм-канали...

12 проектів у сфері захисту довкілля увійшли до плану цифрової трансформації країни
Інші новини лют. 2021

12 проектів у сфері захисту довкілля увійшли до плану цифрової трансформації країни

Серед 94 масштабних проектів цифрової трансформації, які реалізовуватимуть найближчі 3 роки – 12% у сфері захисту довкілля та природних ресурсів України. План цифрової трансформації країни сьогодні презентував Віце-прем'єр-міністр України – Міністр...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація