УВАГА! НЕРЕСТ!
23 лют, 2024 0 Коментарів 85 Переглядів

УВАГА! НЕРЕСТ!

Щука – бажаний улов для багатьох рибалок-любителів. Та невдовзі рибалкам доведеться зробити перерву, необхідну для успішного відновлення популяцій цього цінного виду прісноводних хижаків.
З 15 лютого, відповідно до Правил любительського рибальства, у всіх рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) встановлюється заборона на добування (вилов) щуки на період нересту, яка діятиме до 31 березня.
Дана заборона обумовлена фізіологічними особливостями зазначеного виду. Адже щука – одна з небагатьох риб наших водойм, нерестова активність якої починається за температури води 3-5°C, що є нижчою порівняно з нерестовими температурами більшості інших видів.
З метою захисту плідників у переднерестовий та нерестовий періоди, термін нерестової заборони на вилов щуки має поширюватися не тільки на період відкладення ікри, але й на час переднерестової активності. Оскільки безпосередньому нересту щуки передує переднерестова міграція, під час якої відбувається остаточне дозрівання ікри у самок та молок у самців. А особливої охорони її плідники потребують під час масових нерестових міграцій, протягом яких щука є дуже вразливою до вилову.
Якщо протягом зазначеного періоду під час лову інших видів риб вам випадково потрапила на гачок ця рибина – обережно випустіть її назад у водойму.
За незаконне добування щуки передбачено покарання від адміністративної до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. Компенсація за один незаконно виловлений екземпляр щуки становить 3 468 грн.
Нагадуємо рибалкам також і про заборону вилову риби на зимувальних ямах, яка діятиме до початку весняно-літньої нерестової заборони 2024 року.

Увага ! Операція «НЕРЕСТ-2021»
Інші новини кві. 2021

Увага ! Операція «НЕРЕСТ-2021»

Виконавчий комітет Болехівської міської ради повідомляє, що з 01.04.2021 року розпочинається щорічна природоохоронна операція «Нерест 2021», завданням якої є збереження та відтворення водних біоресурсів на водоймах Івано-Франківської області....

Для браконьєрів-рибалок підвищать штрафи, – Голова Держекоінспекції
Інші новини вер. 2020

Для браконьєрів-рибалок підвищать штрафи, – Голова Держекоінспекції

У комітеті Верховної Ради з питань екологічної політики та природокористування розглянули законопроект, який значно підвищує штрафні санкції за порушення правил рибальства та шкоду середовищу існування біоресурсів. Про це повідомив на своїй сторінці...

27 червня - Міжнародний день рибальства
Інші новини чер. 2020

27 червня - Міжнародний день рибальства

«Немає більш приємного заняття на природі, як сісти десь біля води, та з вудкою і ...», - так думає будь-який рибалка, і в цьому є значна частка правди. Рибальство є однією з найдавніших форм нашої господарської діяльності. Напевно відтоді, як...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація