Безоплатне зуболікування: куди звернутись ветерану
29 лип, 2024 0 Коментарів 93 Перегляди

Безоплатне зуболікування: куди звернутись ветерану

✅Для військових та ветеранів розширено комплексну стоматологічну допомогу в межах пілотного проєкту “Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України”. Тепер пакет складається  з двох послуг: зубопротезування  (група послуг №1)  та зуболікування (група послуг №2).
Послуги за пакетом “Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України” (група послуг №2/зуболікування) включають  такий обсяг медичної допомоги:
✔️Проведення первинного огляду пацієнта/пацієнтки з оцінкою стану стоматологічного здоров'я.
✔️Проведення рентгенологічних досліджень, зокрема:
▪️внутрішньоротової та/або позаротової рентгенографії, цифрової (радіовізіографії); ▪️ортопантомографії.
✔️Надання стоматологічної допомоги,зокрема, як етап лікування та підготовки до зубопротезування): 
▪️лікування карієсу та його ускладнень; 
▪️лікування травматичних та нетравматичних ушкоджень зубів та їх опорного апарата;
▪️відновлення анатомічної форми зубів, включаючи встановлення стоматологічного штифта;
▪️хірургічне та нехірургічне видалення зубів. 
✔️Своєчасне знеболення на всіх етапах лікування під час надання стоматологічної допомоги (за потребою).
✔️Надання невідкладної медичної допомоги пацієнту/пацієнтці, виклик бригади екстреної (швидкої) медичної допомоги за потреби та надання невідкладної медичної допомоги до її прибуття.
✔️Направлення пацієнта/пацієнтки для отримання спеціалізованої медичної допомоги, інших медичних послуг, у тому числі послуг із зубопротезування.
✔️Дотримання принципів безбар'єрності та інклюзії при наданні медичної допомоги.
📌Безоплатні послуги  зуболікування можуть отримувати ветерани війни, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, військовослужбовці, які поки не отримали статус учасника бойових дій, але продовжують виконувати бойові завдання. 
📌Для отримання безоплатної послуги із зуболікування ветерану потрібно звернутися до мезакладу, який уклав договір з НСЗУ на пакет послуг “Зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України” (група послуг №2/зуболікування). 
Послуга надається за наявності направлення лікаря-стоматолога, а також — заяви в довільній формі (про отримання послуги за пілотним проєктом вперше)  з наданням копій документів з пред’явленням їх оригіналів:
▪️паспорт громадянина України;
▪️облікова картка платника податків;
▪️посвідчення (учасника бойових дій / особи з інвалідністю внаслідок війни / посвідчення учасника війни та/або військовий квиток осіб рядового, сержантського і старшинського складу).
📞Контакти закладів можна дізнатися за номером 16-77, оператор контакт-центру НСЗУ підкаже адресу та телефон медичного закладу. 
🟢Також читайте:
➡️Наслідки після інфаркту чи інсульту: куди звернутися ветерану за стаціонарною реабілітацією? https://cutt.ly/QelP0SX8
➡️Куди звернутись ветерану при необхідності отримання замісної підтримувальної терапії? https://cutt.ly/Peh9Zuz6
➡️Як ветерану подати скаргу до НСЗУ: алгоритм дій https://cutt.ly/FefsHdRy
➡️Куди звернутися ветерану при порушеннях опорно-рухового апарату після травмування https://cutt.ly/wesqUU49

Державні послуги для захисників і захисниць України — на Гіді
Інші новини жов. 2023

Державні послуги для захисників і захисниць України — на Гіді

Робимо все можливе, щоб українські військові отримували всі необхідні послуги швидко й зручно. На Гіді з державних послуг ветерани та члени їхніх сімей можуть знайти покрокові інструкції про те, як оформити потрібні довідки чи одержати допомогу від...

Володимир Зеленський підписав указ щодо забезпечення соціальних гарантій для ветеранів війни та сімей загиблих захисників України
Інші новини вер. 2021

Володимир Зеленський підписав указ щодо забезпечення соціальних гарантій для ветеранів війни та

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ № 466/2021 «Про деякі заходи щодо соціального захисту ветеранів війни, сімей загиблих, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Документ має на меті...

29 серпня 2020 року – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України
Інші новини сер. 2020

29 серпня 2020 року – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність,

На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація