Чи знали ви, що у світі щорічно близько 700 000 людей помирають від резистентних до антибіотиків інфекцій?
23 вер, 2024 0 Коментарів 23 Перегляди

Чи знали ви, що у світі щорічно близько 700 000 людей помирають від резистентних до антибіотиків інфекцій?

Чи знали ви, що у світі щорічно близько 700 000 людей помирають від резистентних до антибіотиків інфекцій? Тобто таких, що не піддаються лікуванню антибіотиками.
Однією з основних причин, чому бактерії набувають стійкості до ліків, є неправильне вживання антибіотиків без призначення та контролю лікаря. Внаслідок цього з кожним роком лікувати від бактеріальних інфекційних хвороб стає дедалі важче. А невдовзі ангіна, пневмонія чи, скажімо, вушна інфекція можуть і взагалі стати невиліковними та смертельно небезпечними для людства.
Але ви можете зробити свій внесок у боротьбу з антибіотикорезистентністю та, цілком можливо, врятувати своє життя й життя близьких. Для цього дотримуйтеся простих правил вживання антибіотиків:
👉 Вживайте антибіотики виключно за призначенням лікаря. 
👉 Не використовуйте антибіотики для лікування вірусних інфекцій. 
👉 Не зберігайте залишок антибіотиків на випадок наступної хвороби та не передавайте іншим людям. Також не вживайте антибіотики, призначені не вам. 
👉 Дотримуйтеся режиму: не пропускайте вживання антибіотиків.
👉 Навіть якщо почуваєтеся краще, завершіть повний курс антибіотикотерапії, який призначив лікар. 
Через небезпеку, яку становить безконтрольне застосування антибіотиків, в Україні відпуск цих ліків здійснюється тільки за рецептом. Рішення щодо призначення рецептурних ліків ухвалює лікар будь-якого рівня медичної допомоги та спеціалізації — терапевт, хірург, стоматолог тощо. 
Тож дотримуйтеся рекомендацій лікаря та відповідально ставтеся до вживання антибактеріальних препаратів — заради свого здоровʼя та здоровʼя інших.
ℹ️ Серія публікацій реалізується за підтримки проєкту USAID #SAFEMed

Поширити

Що таке електронний рецепт та для яких ліків він потрібен?
Інші новини бер. 2023

Що таке електронний рецепт та для яких ліків він потрібен?

Електронний рецепт – це те саме, що паперовий – тільки цифровий. По-перше, це зручно. По-друге, безпечно, бо виключає всілякі махінації з отриманням препаратів. А, по-третє, дозволяє вести прозорий облік та контроль ліків, які отримують українці....

Поширені міфи про прийом антибіотиків
Інші новини бер. 2023

Поширені міфи про прийом антибіотиків

Згідно з даними Центру громадського здоровʼя, майже 64% українців помилково вважають, що від гострих вірусних інфекційних захворювань та застуди можна вилікуватися антибіотиками, та купують їх без призначення лікаря. Такі хибні міркування призводять...

Ризики інфекційних захворювань: як проявляються і як захиститися?
Інші новини гру. 2022

Ризики інфекційних захворювань: як проявляються і як захиститися?

Багато організмів живуть у наших тілах і на них. Зазвичай, вони нешкідливі чи навіть корисні. Але за певних умов можуть спричинити захворювання. З початком війни в Україні зросли ризики інфекційних захворювань. Їх спричиняють бактерії, віруси,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація