Як працюють сервісні центри Пенсійного фонду під час карантину
02 кві, 2020 0 Коментарів 684 Перегляди

Як працюють сервісні центри Пенсійного фонду під час карантину

З 19 березня 2020 року у всіх сервісних центрах Головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області прийом громадян тимчасово обмежено.
У зв’язку з набуттям чинності Закону України від 17.03.2020 року № 530 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19», фахівці головного управління обслуговуватимуть громадян в нагальних випадках, а саме:
- оформлення документів щодо виплати допомоги на поховання;
- призначення пенсії особам, у яких спливає трьохмісячний термін з моменту виповнення пенсійного віку;
- виплати недоодержаної пенсії;
- оформлення пенсії по інвалідності (І, ІІ група);
- видачі довідок органам управління праці і соціального захисту населення для призначення державної соціальної допомоги.
Закликаємо усіх громадян утриматися від відвідувань сервісних центрів у період карантину без нагальної потреби, адже це допоможе убезпечити ваше здоров’я та здоров’я ваших рідних і близьких.
Крім того, у період карантину працівники Фонду області припиняють обслуговування громадян на віддалених робочих місцях в об’єднаних територіальних громадах Прикарпаття.
Доводимо до вашого відома, що більшість питань, пов’язаних з пенсійним забезпеченням, можна вирішити без особистих візитів до сервісних центрів, скориставшись онлайн сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua.
Також можна звернутися за номерами телефонів, які розміщені тут.
Письмові звернення можливо направляти:
- на поштову адресу головного управління Пенсійного фонду України в Івано-Франківській області: вул. Січових Стрільців, 15, м. Івано-Франківськ, 76018;
- на електронну пошту gu@if.pfu.gov.ua;
- через вебпортал електронних послуг Пенсійного Фонду України: https://portal.pfu.gov.ua.
Додамо, що у кожному сервісному центрі розміщено скриньки для звернень громадян.

 


Уряд встановив доплати окремим категоріям громадян та індексацію пенсій
Інші новини кві. 2020

Уряд встановив доплати окремим категоріям громадян та індексацію пенсій

Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою визначається механізм проведення перерахунку пенсій, встановлення щомісячної компенсаційної виплати для пенсіонерів старше 80-річного віку та виплати одноразової грошової допомоги у сумі 1000 грн. Відповідне...

Звернутися до Пенсійного фонду можна онлайн
Інші новини бер. 2020

Звернутися до Пенсійного фонду можна онлайн

Як відомо, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» на всій території України з 12 березня до 24 квітня 2020 року запроваджено карантин. Щоб...

НАЗК: Кампанію декларування – 2020 продовжено до 1 червня
Інші новини бер. 2020

НАЗК: Кампанію декларування – 2020 продовжено до 1 червня

7 березня набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)». Серед іншого, внесено зміни до Закону України «Про запобігання...

0 Коментарів

Авторизація