Робота агропродовольчих ринків в області під контролем
Перед початком їх роботи головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провело обстеження щодо можливості відкриття.
Власникам ринків області було доведено перелік протиепідемічних заходів, який включає в себе критерії, згідно з якими повинні працювати ринки: продавці та покупці мають бути у масках чи респіраторах, на вході проводитись обов’язковий температурний скринінг, наявність антисептика для дезінфекції рук. Кожні три години потрібно дезінфікувати торгові місця, а також проводити щоденну дезінфекцію усіх робочих місць в кінці робочого дня та інші.
В Івано-Франківській області 19 із 43 ринків відновили свою роботу, тобто 44%. Решта ринків області не почали працювали через те, що власники не змогли забезпечити відповідні технологічні та санітарні вимоги.
За перший тиждень роботи ринків головним управлінням Держпродспоживслужби в області здійснено 69 перевірок ринків, виявлено 31 порушення, видано 17 приписів, складено 2 протоколи про санітарне правопорушення, направлено 8 інформацій до органів місцевого самоврядування та 4 до органів Національної поліції для вжиття відповідних заходів. Забезпечено на весь час роботи ринків постійну присутність двох державних інспекторів Держпродспоживслужби області.
Виявлені недоліки усувалися впродовж однієї години або до кінця робочого дня. Слід відзначити, що частина порушень допускалася покупцями, які самовільно знімали маски на території ринку, не дотримувалися соціальної дистанції в 1,5м. Спостерігали й випадки стихійної торгівлі за межами ринків.
У головному управлінні Держпродспоживслужби в області наголошують, контроль за дотриманням протиепідемічного режиму на агропродовольчих ринках Прикарпаття буде до закінчення карантину.
0 Коментарів