Робота агропродовольчих ринків в області під контролем
07 травень, 2020 0 Коментарів 649 Переглядів

Робота агропродовольчих ринків в області під контролем

Перед початком їх роботи головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провело обстеження щодо можливості відкриття.
Власникам ринків області було доведено перелік протиепідемічних заходів, який включає в себе критерії, згідно з якими повинні працювати ринки: продавці та покупці мають бути у масках чи респіраторах, на вході проводитись обов’язковий температурний скринінг, наявність антисептика для дезінфекції рук. Кожні три години потрібно дезінфікувати торгові місця, а також проводити щоденну дезінфекцію усіх робочих місць в кінці робочого дня та інші.
В Івано-Франківській області 19 із 43 ринків відновили свою роботу, тобто 44%. Решта ринків області не почали працювали через те, що власники не змогли забезпечити відповідні технологічні та санітарні вимоги.
За перший тиждень роботи ринків головним управлінням Держпродспоживслужби в області здійснено 69 перевірок ринків, виявлено 31 порушення, видано 17 приписів, складено 2 протоколи про санітарне правопорушення, направлено 8 інформацій до органів місцевого самоврядування та 4 до органів Національної поліції для вжиття відповідних заходів. Забезпечено на весь час роботи ринків постійну присутність двох державних інспекторів Держпродспоживслужби області.
Виявлені недоліки усувалися впродовж однієї години або до кінця робочого дня. Слід відзначити, що частина порушень допускалася покупцями, які самовільно знімали маски на території ринку, не дотримувалися соціальної дистанції в 1,5м. Спостерігали й випадки стихійної торгівлі за межами ринків.
У головному управлінні Держпродспоживслужби в області наголошують, контроль за дотриманням протиепідемічного режиму на агропродовольчих ринках Прикарпаття буде до закінчення карантину.

Треба вчитися жити й працювати у нових умовах – Президент
Інші новини кві. 2020

Треба вчитися жити й працювати у нових умовах – Президент

Кабінет Міністрів України відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії COVID-19. Йдеться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українців і дають можливість...

Визначено умови, за яких торговельним ринкам дозволено працювати під час поширення коронавірусної інфекції в Україні
Інші новини кві. 2020

Визначено умови, за яких торговельним ринкам дозволено працювати під час поширення коронавірусної

Постановою Головного державного санітарного лікаря дано рекомендації органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування щодо можливості відкриття продуктових ринків, якщо в населення є проблеми з доступом до харчових продуктів та при...

На Прикарпатті проводять інформаційні заходи щодо легалізації заробітної плати
Інші новини бер. 2020

На Прикарпатті проводять інформаційні заходи щодо легалізації заробітної плати

У п’ятницю заступник голови облдержадміністрації Світлана Онищук провела чергове засідання обласної робочої групи з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення. З метою реалізації доручення Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Робоча зустріч

Робоча зустріч

25 січ, 2024 0

Авторизація