До уваги отримувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг!
15 вер, 2020 0 Коментарів 593 Перегляди

До уваги отримувачів житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг!

З 1 серпня 2020 року в Україні відкрито ринок природного газу для побутових споживачів, що надає можливість громадянам самостійно обирати постачальника газу.
Для розрахунку розміру житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, щомісяця органи соціального захисту населення отримують від виконавців послуг відомості про забезпеченість громадян послугами та про розмір цін і тарифів на житлово-комунальні послуги і платежів за такі послуги, у тому числі постачання та розподіл природного газу.
Зазначені відомості отримуються органами соціального захисту населення на підставі отриманої від пільговиків та отримувачів житлових субсидій інформації про набір отримуваних ними житлово-комунальних послуг, а також про дані підприємств – надавачів цих послуг (назва, код ЄДРПОУ, номер особового рахунку тощо).
Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету міністрів України від 21.10.1995 № 848 (зі змінами) передбачено, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів поінформувати структурний підрозділ з питань соціального захисту населення про виникнення обставин, зокрема щодо зміни виконавця комунальних послуг.
Своєчасне надання громадянами інформації органам соціального захисту населення про зміну виконавців житлово-комунальних послуг забезпечить актуальний та правильний розрахунок розміру житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг.
З огляду на зазначене, з метою своєчасного та в повному обсязі надання громадянам передбачених законодавством соціальних гарантій, звертаємося з проханням до пільговиків та отримувачів житлових субсидій в найкоротші терміни повідомляти органи соціального захисту населення про зміну виконавців житлово-комунальних послуг, зокрема постачальника природного газу для побутових потреб.

Постановою КМУ запроваджено дистанційну оплату житлово-комунальних послуг
Інші новини травень. 2020

Постановою КМУ запроваджено дистанційну оплату житлово-комунальних послуг

Департамент розвитку громад, територій, дорожнього, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури ОДА інформує про новий механізм дистанційної оплати за послуги ЖКГ. Постановою Кабінету міністрів України «Про розвиток соціальних...

Всі соцвиплати під час карантину люди отримуватимуть за графіком
Інші новини бер. 2020

Всі соцвиплати під час карантину люди отримуватимуть за графіком

Учора на брифінгу, що відбувся у Будинку Уряду, заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко поінформував громадськість стосовно забезпечення соціального захисту населення під час дії заходів з протидії поширенню коронавірусної...

Мінсоцполітики: Перерахунок розміру пільг та субсидій через відокремлення послуги з розподілу газу відбудеться в лютому автоматично
Інші новини лют. 2020

Мінсоцполітики: Перерахунок розміру пільг та субсидій через відокремлення послуги з розподілу газу

У лютому Міністерство соціальної політики донарахує субсидію та пільгу за нову послугу з розподілу природного газу автоматично – без потреби додатково звернення громадян за січень і лютий 2020 року. «Через те, що НКРЕКП затвердила окремий тариф на...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Увага❗

Увага❗

16 січ, 2024 0

Авторизація