Держава надасть підтримку людям та бізнесу у разі посилених карантинних обмежень
04 гру, 2020 0 Коментарів 428 Переглядів

Держава надасть підтримку людям та бізнесу у разі посилених карантинних обмежень

Верховна Рада схвалила законопроекти, розроблені Урядом за ініціативою Президента України.
У разі запровадження жорсткого карантину будуть діяти наступні програми підтримки:
  • Одноразова матеріальна допомога застрахованим особам у розмірі 8 тис. грн. Допомога може надаватися найманим працівникам, які втратили частину заробітної платні внаслідок посилення карантинних обмежень, та фізичним особам-підприємцям, які втратили частину доходу через заборону на повноцінне функціонування.
  • Одноразова матеріальна допомога юридичним особам з метою збереження робочих місць. Наприклад, якщо підприємець-юридична особа вимушено скорочує тривалість робочого часу працівника через посилений карантин, то він зможе отримати одноразову допомогу на одного такого працівника до 8 тис. грн.
  • Одноразова компенсація витрат юридичних осіб, понесених на сплату ЄСВ. Відповідна допомога надається тим бізнесам, чия діяльність буде призупинена у випадку посилення карантинних заходів. Сума одноразової компенсації буде розраховуватися як середнє значення сплачених сум ЄСВ за десять місяців.
  • Запровадження податкових канікул для 200 тисяч ФОПів першої групи, що звільняє їх від нарахування та сплати єдиного податку та єдиного внеску з грудня 2020 року до травня 2021 року.
  • Списання податкового боргу платникам податків у разі, якщо сукупний розмір боргу за усіма податками й зборами не перевищує 3060 грн та він непогашений станом на 1 листопада 2020 року.
  • Відтермінування на строк до одного року сплату податкових боргів громадян та самозайнятих осіб на суму до 6800 грн, які виникли до 1 грудня 2020 року.
  • Списання пені та штрафні санкції з податкових боргів, якщо вони будуть погашені протягом шести місяців після набуття чинності цього документу.
  • Збільшення втричі (з 1 020 грн до 3 060 грн) порогу податкового боргу, щодо якого податкова не вчинятиме заходи стягнення.
 Звільнення від оподаткування матеріальної допомоги, яку громадяни та бізнес отримуватимуть від держави у зв'язку з посиленим карантином — матеріальна допомога не буде оподатковуватися ПДФО та податком на прибуток.
“Ми вдячні Президенту та народним депутатам за конструктив та злагодженість дій. Представлені та схвалені програми підтримки - це ті інструменти, якими люди та бізнес зможуть  скористатися у разі запровадження  жорстких карантинних обмежень. Доступ до цих програм буде максимально спрощеним”, -  прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко. 

Прем’єр-міністр озвучив програми підтримки людей та бізнесу в разі запровадження жорстких карантинних обмежень
Інші новини гру. 2020

Прем’єр-міністр озвучив програми підтримки людей та бізнесу в разі запровадження жорстких

Президент України та Уряд спільно працюють над імплементацією та просуванням кроків з підтримки людей та бізнесу в разі запровадження більш жорстких карантинних заходів. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на...

Михайло Федоров: Підприємці можуть отримати допомогу від держави в розмірі 8 тис. грн у Дії
Інші новини лис. 2020

Михайло Федоров: Підприємці можуть отримати допомогу від держави в розмірі 8 тис. грн у Дії

Мінцифри продовжує працювати над створенням найзручніших умов для бізнесу в Україні. Сервіс можна буде отримати за 5 хвилин у застосунку Дія чи на порталі. В умовах пандемії підтримка від держави особливо актуальна для малого та середнього бізнесу....

Запрошуємо на військову службу за контрактом
Інші новини гру. 2019

Запрошуємо на військову службу за контрактом

Долинський об’єднаний міський військовий комісаріат проводить прийом на військову службу за контрактом у Збройні Сили України громадян віком від 18 до 60 років. Грошове забезпечення: На посадах рядового складу – від 10200 грн.; На посадах...

0 Коментарів

Авторизація