9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією
09 гру, 2020 0 Коментарів 644 Перегляди

9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією

Міжнародний день боротьби з корупцією (International Anti-Corruption Day) відзначається щорічно 9 грудня з ініціативи Організації Об’єднаних Націй.
У цей день 9 грудня 2003 року в мексиканському місті Меріда на політичній конференції була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції (ухвалена Генеральною асамблеєю ООН 31.10.2003 року).
Цей міжнародний договір передбачає заходи із запобігання корупції, покарання винних, а також механізми міжнародної співпраці в боротьбі з нею. Він зобов’язує держави-члени ООН проводити політику протидії корупції, схвалити відповідні закони і заснувати спеціальні органи для боротьби з цим явищем.
Конвенція набула чинності в грудні 2005 року після її ратифікації  30 країнами. Україна ратифікувала цю угоду 18.10.2006 року.
Напередодні Міжнародного дня боротьби з корупцією, 4 грудня 2020 року сектором з питань запобігання та виявлення корупції апарату обласної державної адміністрації проведено інформаційно-роз’яснювальні заходи у форматі онлайн-навчання на тему «Міжнародний день боротьби з корупцією» з уповноваженими з питань запобігання і виявлення корупції структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій.
У рамках зустрічі представники сектору поінформували про історію виникнення такого явища, як корупція, роз’яснили вимоги діючого антикорупційного законодавства щодо попередження та боротьби з цим явищем, наголосили на відповідальності за корупційні правопорушення та про роботу з викривачами корупції. Також фахівці розповіли про превентивні механізми з протидії корупції.

16 днів проти насильства
Інші новини лис. 2020

16 днів проти насильства

У період з 25 листопада до 10 грудня відбуватиметься щорічна Всеукраїнська акція „16 днів проти насильства”. Метою цієї акції є привернення уваги громадськості до проблем гендерно зумовленого насильства. Цьогоріч девіз кампанії «Розфарбуємо світ в...

День мобілізації зусиль проти загрози ядерної війни
Інші новини січ. 2020

День мобілізації зусиль проти загрози ядерної війни

Цей День відзначається з 1985-го року, коли була підписана «Делійська декларація». Ключовою метою декларації є заклик до припинення гонки ядерних озброєнь, скорочення і подальшої поступової ліквідації ядерних арсеналів країн світу, усунення самої...

Міжнародний День Гір
Інші новини гру. 2019

Міжнародний День Гір

Міжнародний день гір (International Mountain Day), який відзначається 11 грудня, був встановлений за рішенням 57-ї Генеральної Асамблеї ООН у 2003 році. Відзначається відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН A/RES/57/245. У відповідній...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація