З ініціативи Глави держави уряд затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7% річних
27 січ, 2021 0 Коментарів 409 Переглядів

З ініціативи Глави держави уряд затвердив постанову про доступну іпотеку в межах 7% річних

На виконання завдання Президента України Володимира Зеленського Кабінет Міністрів затвердив постанову про здешевлення вартості іпотечних кредитів.

Глава держави неодноразово наголошував на важливості зменшення відсотка за кредитами на придбання житла. З минулої осені низка банків почала надавати іпотеку під 10%, але Президент поставив завдання знизити відсоткову ставку до 7%.
«Доступна іпотека була серед важливих пунктів моєї передвиборчої програми. Крім того, це черговий крок України в напрямку цивілізованого світу та забезпечення достойного життя наших громадян», – зауважив Володимир Зеленський.
Постанова «Деякі питання забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва з метою здешевлення вартості іпотечних кредитів», яку уряд затвердив сьогодні на виконання завдання Президента, передбачає, що Фонд здійснює компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами, що надаються позичальникам на придбання житла, з метою здешевлення їхньої вартості. Компенсацію відсотків Фонд надає позичальникам, які отримали іпотеку у національній валюті в уповноваженому банку.
Скористатися цією компенсацією зможуть як громадяни України, які прагнуть купити квартиру, так і ті, хто хоче побудувати будинок самостійно.
Варто зазначити, що в іпотеку не можна буде придбати житло, яке побудоване до 2015 року.
Програма зі здешевлення вартості іпотечних кредитів запрацює в межах програми «Доступні кредити 5-7-9%».
Завдяки цій програмі іпотека стане доступнішою й більше родин, які потребують поліпшення житлових умов, зокрема молоді сім’ї, зможуть придбати нове помешкання.
Крім того, іпотечне кредитування сприятиме розвитку економіки та створюватиме додаткові стимули для молодих українців залишатися жити й працювати на батьківщині.
Ця постанова буде доопрацьована у Міністерстві фінансів протягом двох днів і подана на підпис Прем’єр-міністру до п’ятниці, 29 січня.
 

Питання зниження тарифів на газ для населення обговорили на енергетичній нараді під головуванням Володимира Зеленського
Інші новини січ. 2021

Питання зниження тарифів на газ для населення обговорили на енергетичній нараді під головуванням

Глава держави поставив уряду завдання терміново розв’язати питання з тарифами на газ для населення. Відповідна енергетична нарада під головуванням Володимира Зеленського відбулася в Офісі Президента. У нараді взяли участь Прем’єр-міністр України...

На виконання завдання Президента уряд визначив графік підвищення мінімальної заробітної плати в Україні
Інші новини лип. 2020

На виконання завдання Президента уряд визначив графік підвищення мінімальної заробітної плати в

Президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні. «Українці заслуговують на гідну зарплату. Знаю, це нелегко – взяти й підвищити. Однак ми й не шукали легких рішень, коли...

Володимир Зеленський поставив завдання у сфері охорони здоров’я, соціальної політики, освіти та культури
Інші новини лис. 2019

Володимир Зеленський поставив завдання у сфері охорони здоров’я, соціальної політики, освіти та

Президент України Володимир Зеленський поставив завдання до кінця 2019 року запровадити сервіс призначення пенсій та отримання довідок за допомогою мобільного додатка. Під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради та Кабінетом Міністрів, що...

0 Коментарів

Авторизація