УВАГА! НЕПРАВДИВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО СКАСУВАННЯ ГІРСЬКОГО!
13 бер, 2021 0 Коментарів 2 251 Перегляд

УВАГА! НЕПРАВДИВА ІНФОРМАЦІЯ ПРО СКАСУВАННЯ ГІРСЬКОГО!

Через оприлюднення неправдивої інформації некомпетентними особами у соціальних мережах серед жителів Болехівської громади зі швидкістю світла поширилася новина про те, що міська рада має намір відмінити статус гірського населеного пункту.

Викликав такі твердження і жваві обговорення проєкт рішення виконавчого комітету «Про припинення дії посвідчення громадянина, який проживає на території гірського населеного пункту» (https://docs.google.com/viewer?url=https%3A%2F%2Fbolekhiv-rada.gov.ua%2Findex.php%3Fdo%3Ddownload%26id%3D1521%26viewonline%3D1). Сама назва проєкту документа говорить про те, що він стосується виключно якогось одного громадянина. Такий документ ухвалюється на звернення громадян у зв’язку зі зміною місця проживання заявників, через втрату посвідчення, чи його пошкодження.  

Крім цього, звертаємо вашу увагу на те, що відповідно до Закону України «Про статус гірських населених пунктів» пропозиції щодо надання населеним  пунктам   статусу  гірських подаються   Радою    міністрів   Автономної   Республіки    Крим  та обласними державними адміністраціями Кабінету Міністрів України.  Перелік населених пунктів, яким  надається  статус   гірських, затверджується Кабінетом Міністрів України.
Статус гірських населених пунктів місту Болехову та селам Козаківка, Сукіль, Поляниця, Бубнище, Буковець, Тисів, Танава надано постановою Кабінету Міністрів України від 11.08.1995 № 647 «Про перелік населених пунктів, яким надається статус гірських».

Іншими словами, Болехівська міська рада не має повноважень подавати пропозиції щодо скасування статусу гірських населених пунктів, тим паче не може сама його скасовувати!

Шановні жителі громади та читачі соціальних мереж! Перш ніж поширювати будь-яку інформацію, перевіряйте її достовірність. Не довіряйте особам, які некомпетентні та не мають найменшого розуміння, що таке «сесія ради», що таке «засідання виконавчого комітету», та які питання належать до компетенції органів ради. Будьте розсудливі і мудрі!

Громадяни, які не мали зареєстрованого місця проживання, зможуть проголосувати на місцевих виборах 25 жовтня
Інші новини сер. 2020

Громадяни, які не мали зареєстрованого місця проживання, зможуть проголосувати на місцевих виборах

11 червня Центральна виборча комісія схвалила постанову «Про Порядок визначення виборчої адреси виборця, який не має зареєстрованого місця проживання». Цей документ надає можливість голосувати громадянам, які з різних причин не мають штампу...

Зміни виборчу адресу, щоб проголосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання
Інші новини лип. 2020

Зміни виборчу адресу, щоб проголосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання

До 9 вересня 2020 року виборці мають можливість змінити виборчу адресу без зміни місця реєстрації, що дозволить значній частині виборців проголосувати за місцем фактичного проживання на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року. Виборчою адресою особи є...

У парламенті зареєстровано законопроєкт щодо розвитку гірських та високогірних населених пунктів
Інші новини січ. 2020

У парламенті зареєстровано законопроєкт щодо розвитку гірських та високогірних населених пунктів

На сайті Верховної Ради України зареєстровано законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про статус гірських населених пунктів в Україні» щодо розвитку гірських та високогірних населених пунктів (№2785 від 20.01.2020 р.), - повідомляє...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація