Зміни виборчу адресу, щоб проголосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання
10 лип, 2020 0 Коментарів 1 083 Перегляди

Зміни виборчу адресу, щоб проголосувати на місцевих виборах за місцем фактичного проживання

До 9 вересня 2020 року виборці мають можливість змінити виборчу адресу без зміни місця реєстрації, що дозволить значній частині виборців проголосувати за місцем фактичного проживання на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.  Виборчою адресою особи є адреса, за якою зареєстровано її місце проживання. Раніше виборчу адресу можна було змінити лише змінивши місце реєстрації, що позбавляло значну кількість виборців можливості проголосувати на виборах. Тепер кожен виборець незалежно від того, де зареєстроване його місце проживання, може закріпити своє фактичне місце проживання як виборчу адресу та проголосувати на виборах у відповідній місцевості.
Для того, щоб змінити виборчу адресу виборцю необхідно з паспортом громадянина України звернутися до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем, де виборець проживає та додати документи, які підтверджують фактичне місце проживання виборця. Це може бути копія одного із таких документів:
  • üдоговір оренди житла, на підставі якого виборець проживає за відповідною адресою;
  • üдокумент, який засвідчує здійснення виборцем підприємницької діяльності за відповідною адресою, виданий органом державної влади чи органом місцевого самоврядування. Наприклад, виписка з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань тощо.
  • üдокумент, який підтверджує право власності на житло за адресою, яку виборець просить визначити його новою виборчою адресою. Наприклад, витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, свідоцтво про право власності на нерухоме майно, свідоцтво про право на спадщину, договір купівлі-продажу, договір дарування, договір міни тощо.
  • üдовідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.
  • üдокумент, що засвідчує здійснення виборцем догляду за особою, місце проживання якої зареєстроване відповідно до Закону України  “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” за відповідною виборчою адресою. Наприклад, рішення органу соціального захисту населення про призначення щомісячної грошової допомоги особі, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за нею тощо.
  • документ, що засвідчує перебування виборця у шлюбі або у родинних відносинах із особою, місце проживання якої зареєстроване відповідно до Закону України  “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні” за адресою, яку виборець просить визначити його новою виборчою адресою. Наприклад, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народженн я, судове рішення про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами тощо.
Виборець, якому за його мотивованою заявою відділом ведення Реєстру буде визначено іншу виборчу адресу, ніж адреса, за якою зареєстровано його місце проживання, може звернутися до відділу ведення Реєстру з новою заявою не раніше ніж через 180 днів після дати внесення до Реєстру останньої зміни його виборчої адреси.
Також виборець може надіслати звернення в електронній формі із використанням мережі "Інтернет" за підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до Закону України "Про електронні довірчі послуги" (кваліфікований електронний підпис).
Звернення в електронній формі створюються шляхом заповнення виборцем форми з використанням відповідного електронного сервісу, розміщеного на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.
Копії  документів додаються до заяви в електронній формі у вигляді файлів у форматі JPEG (*.jpg) або PDF (*.pdf), загальний розмір яких не повинен перевищувати 5 мегабайтів.
Звернення, надіслані з використанням мережі "Інтернет", повинні містити адресу електронної пошти заявника.
Перевірити своє включення до Державного реєстру виборців можна наступним чином:
1. За допомогою он-лайн сервісу «Кабінет виборця» на офіційному веб-сайті ДЕРЖАВНИЙ РЕЄСТР ВИБОРЦІВ.  
2. Завітати до відділу ведення Державного реєстру виборців виконавчого комітету Болехівської міської ради за адресою: м.Болехів, вул. 24 Серпня, 25, тел. 3 40 09.

ЯК ЗМІНИТИ ВИБОРЧУ АДРЕСУ НА МІСЦЕВИХ ВИБОРАХ-2020
Інші новини чер. 2020

ЯК ЗМІНИТИ ВИБОРЧУ АДРЕСУ НА МІСЦЕВИХ ВИБОРАХ-2020

Центральна виборча комісія 18 травня 2020 року затвердила порядок зміни виборчої адреси. Читайте про те, кому і для чого потрібно змінювати виборчу адресу та який порядок такої зміни. Виборчий кодекс України закріпив можливість зміни виборчої адреси...

Задля протидії поширенню COVID-19 в Україні запущено мобільний застосунок «Дій вдома»
Інші новини кві. 2020

Задля протидії поширенню COVID-19 в Україні запущено мобільний застосунок «Дій вдома»

Застосунок призначений для контакту з особою та контролю за дотриманням обов’язкової самоізоляції на час карантину. В основі — зарубіжний досвід країн, які використовують цифрові інструменти для забезпечення безпеки громадян в період пандемії....

У 2020 році в декларацію необхідно буде вносити унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі
Інші новини гру. 2019

У 2020 році в декларацію необхідно буде вносити унікальний номер запису в Єдиному державному

З 1 січня 2020 року суб’єктам декларування при заповненні декларації необхідно буде зазначити відомості про свій унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) та вказати відповідні номери членів сім’ї. Такі зміни до...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація