В Україні стартує Європейський тиждень цифрової грамотності — Мінцифри запрошує долучитися
17 бер, 2021 0 Коментарів 414 Переглядів

В Україні стартує Європейський тиждень цифрової грамотності — Мінцифри запрошує долучитися

22 березня 2021 року стартує Європейський тиждень цифрової грамотності. Міністерство цифрової трансформації України планує провести масштабну комунікаційну та освітню кампанію з цифрової грамотності.
Що таке Європейський тиждень цифрової грамотності?
Це щорічна кампанія, яка проводиться з метою надихнути та навчити людей цифрових навичок. Проводиться у коворкінгах, громадських центрах, школах, університетах, бібліотеках та інших місцях по всій Європі. За 2010-2020 роки до Європейського тижня цифрової грамотності долучились більше 1 300 000 учасників.
Чому тиждень цифрової грамотності на часі?
42% громадян ЄС не мають базових цифрових навичок.
В Україні, за даними 2019 року, не володіють базовими цифровими навичками ще більше громадян — 53%. В той час як цифрова грамотність так само важлива сьогодні, як вміння писати, читати і говорити. Від рівня цифрової грамотності залежить не лише комфорт проживання в країні цифрових сервісів, а й конкурентоспроможність кожного громадянина, вміння опиратися фейкам та дбати про свої дані онлайн.
Коли?
22 - 28 березня 2021
Що планує Мінцифри в Україні?
Мінцифри об’днує представників держави, бізнесу та громадян у рамках ініціативи та сформувати широке коло партнерів, щоб ініціатива стала помітною. Зокрема, провести масштабну комунікаційну та освітню кампанію з цифрової грамотності в рамках національного проекту Дія.Цифрова освіта.
Чотири основні теми цьогорічної кампанії:
1. Базові цифрові навички та медіаграмотність
2. Кодування, STE(A)M та штучний інтелект
3. Просунуті цифрові навички та працевлаштування
4. Цифрова культурна спадщина
Через пандемію COVID-19 ми заохочуємо зосередитись на проведенні подій онлайн.
Кожен може долучитися до кампанії. Ви можете взяти участь у різний спосіб — як партнер, організатор власного заходу та, звичайно, як учасник.
 з усіма активностями Мінцифри та партнерів.Офіційний сайт
 Європейського тижня цифрової грамотності, де зручно переглянути всі українські та іноземні події.Якщо ви хочете додати свою подію на європейську карту та потрапити у програму українських подій у Facebook, будь ласка, заповніть гугл-форму
.Open Pack дизайн-матеріалів Європейського тижня цифрової грамотності для друку і використання онлайн, який кожен охочий може використовувати для участі в кампанії.
Якщо ви хочете отримувати нагадування про події, ви зможете отримати їх, зареєструвавшись за посиланням.
Інформацію про активності в рамках Європейського тижня цифрової грамотності можна буде відслідковувати в соцмережах за хештегами #AllDigitalWeek2021 та #AllDigitalWeekUkraine.

Мінцифри запускає «Цифрограм» — національний тест на цифрову грамотність
Інші новини лис. 2020

Мінцифри запускає «Цифрограм» — національний тест на цифрову грамотність

Міністерство цифрової трансформації України запускає на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта національний тест на цифрову грамотність громадян Завдання тесту систематизовано за сферами знань європейської рамки цифрових компетентностей для громадян...

Міністерство цифрової політики України запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта»
Інші новини кві. 2020

Міністерство цифрової політики України запустило національну онлайн-платформу з цифрової

Міністерство цифрової політики України запустило національну онлайн-платформу з цифрової грамотності «Дія. Цифрова освіта», як доступна в мережі Інтернет за посиланням: osvita.diia.gov.ua На онлайн-платформі кожний громадянин може безкоштовно...

Мінцифри запускає національну онлайнплатформу з цифрової грамотності
Інші новини січ. 2020

Мінцифри запускає національну онлайнплатформу з цифрової грамотності

Відповідно до Програми діяльності Кабінету міністрів України, затвердженої постановою Кабінету міністрів України від 29 вересня 2019 року № 849, Міністерство цифрової трансформації, зокрема, має забезпечити виконання цілі: «Українець, який хоче мати...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація