Перше видання Книги пам’яті добровольців презентували у Верховній Раді
17 бер, 2021 0 Коментарів 454 Перегляди

Перше видання Книги пам’яті добровольців презентували у Верховній Раді

16 березня Міністерство у справах ветеранів України презентувало у Парламенті перше видання Книги пам’яті добровольців – захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
Книга пам’яті видана Мінветеранів з метою увічнення пам’яті добровольців, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
За словами заступника Міністра у справах ветеранів України Олександра Терещенка, це загальнонаціональне видання, до якого внесені дані про 71 загиблого добровольця.
«Книга є посмертним визнанням подвигів наших героїв. Практично всі, чиї імена внесені до Книги пам’яті, нещодавнім Указом Президента посмертно нагороджені державними нагородами. Це один з перших документів, в якому державні нагороди присвоєно більше 60 добровольцям. Книга буде представлена у залі пам'яті Міноборони поруч з Книгами пам’яті військовослужбовців ЗСУ, Нацгвардії та силових структур», – зазначив Олександр Терещенко, презентуючи меморіальне видання.
Участь у презентації взяв голова парламентського підкомітету з питань соціального захисту прав ветеранів Анатолій Остапенко.
«Згадуючи події 2014 року, можна з впевненістю відзначити одну із вирішальних ролей добровольчих батальйонів у відстоюванні територіальної цілісності та незалежності України. Хочу подякувати Мінветеранів, особисто Міністру Юлії Лапутіній за ініціативу представлення Книги пам’яті добровольців-захисників України саме в стінах Парламенту», - зазначив Анатолій Остапенко.
Демонстрація Книги пам’яті добровольців у стінах Парламенту Верховної Ради України триватиме до 19 березня 2021 року. Одночасно тут буде демонструватися тематична фотовиставка Плюс 1 (PLUS 1) з авторськими фотографіями добровольців, українських героїв, які загинули на Сході.
Через призму авторських фотографій українські родини розповідають історії своїх близьких, які загинули на Сході України. Кожна сім’я обрала одну сімейну реліквію – річ, яка є найпам’ятнішим нагадуванням про своїх найрідніших: батьківська куртка, гітара чи книги. За допомогою QR-коду кожен відвідувач зможе перейти на сайт проекту і детальніше ознайомитися з кожною історією.
«Трагічний 2014 рік познайомив мене із справжніми патріотами своєї держави, які не вагаючись стали до зброї, навіть не маючи за плечима військової строкової служби, – розповів народний депутат, ветеран АТО Єгор Чернів. – Дехто з них заплатив найвищу ціну – своє життя. Але допоки ми згадуємо і пам’ятаємо їх – вони живі. У нашій історії та в нашій пам’яті. Я знаю, якщо буде потрібно, то знову тисячі українців візьмуть до рук зброю та будуть захищати свою країну».
Після демонстрації у Верховній Раді, Книга пам’яті добровольців буде передана до Зали пам’яті Міністерства оборони України у Меморіальному комплексі, розташованому на проспекті Повітрофлотському, 6.

Мінветеранів розпочинає збір клопотань про внесення відомостей до Книги пам’яті добровольців – захисників України
Інші новини гру. 2020

Мінветеранів розпочинає збір клопотань про внесення відомостей до Книги пам’яті добровольців –

Мінветеранів затверджено рішення щодо створення Книги пам’яті добровольців – захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відповідний Наказ Мінветеранів № 213 від 29.10.2020, вже...

29 серпня 2020 року – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України
Інші новини сер. 2020

29 серпня 2020 року – День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність,

На підтримку ініціатив громадськості та з метою гідного вшанування пам'яті військовослужбовців і учасників добровольчих формувань, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, увічнення їх героїзму,...

29 серпня о 10-ій годині Загальнонаціональною хвилиною мовчання вшанують пам’ять захисників України
Інші новини сер. 2020

29 серпня о 10-ій годині Загальнонаціональною хвилиною мовчання вшанують пам’ять захисників України

Про це йшлося 13 серпня під час онлайн-наради із заступником міністра у справах ветеранів України Олександром Терещенком. У нараді взяли участь заступник голови облдержадміністрації Василь Івасик, начальник управління інформаційної діяльності та...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація