Мінсоцполітики: Не дай домашньому насильству шанс
12 кві, 2021 0 Коментарів 621 Перегляд

Мінсоцполітики: Не дай домашньому насильству шанс

Мінсоцполітики як національний координатор з питань запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі співпрацює з усіма зацікавленими міністерствами і відомствами, неурядовими громадськими організаціями з метою оперативного реагування на факти насильства та надання необхідних послуг для постраждалих.
З цих питань тісні партнерські зв’язки пов’язують Мінсоцполітики з уповноваженими підрозділами органів Національної поліції України. 
Національна поліція України змінила підхід до реагування на випадки домашнього насильства і розширила повноваження патрульної поліції щодо винесення термінових заборонних приписів. 
Для Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції найголовніше, щоб кожна особа, яка стикнулася з проявами домашнього насильства, розуміла: поліція — це та служба допомоги, куди першочергово обов’язково потрібно звертатися без застережень.
Не зволікай і не дай домашньому насильству шанс, телефонуй 102.
Не можна залишатись байдужими, якщо вам відомо, що домашнє насильство відбувається у родинах ваших близьких, знайомих або сусідів. Зволікання може мати фатальні наслідки для жертви насильства. Як діяти, якщо ви стали свідком цього ганебного явища? Вам розкажуть про безпечний та дієвий алгоритм дій, але для цього вам потрібно повідомляти про такі факти за номером 102.
Врятуй життя і здоров’я своє та тих, хто поруч. Звернись до Національної поліції України за номером 102.

На Прикарпатті стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»
Інші новини лис. 2020

На Прикарпатті стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»

Сьогодні на пресбрифінгу заступник голови обласної державної адміністрації Світлана Онущук розповіла про старт Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою та триватиме десять днів. Цей захід...

Куди звертатися жертвам домашнього насильства в умовах карантину?
Інші новини кві. 2020

Куди звертатися жертвам домашнього насильства в умовах карантину?

В умовах запровадження карантинних заходів у боротьбі з пандемією COVID-19 у світі відбувається зростання насильства в сім’ї. Ситуація ускладнюється тим, що правоохоронні органи та медичні служби широко задіяні у боротьбі з пандемією. І хоча ця тема...

Вчора розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства
Інші новини лют. 2020

Вчора розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства

Вчора розпочала роботу гаряча лінія для осіб, які постраждали від домашнього насильства. Сервіс цілодобово доступний за номером 15-47. Дзвінки є безкоштовними зі стаціонарних та мобільних телефонів, анонімними та конфіденційними. Як зазначив...

0 Коментарів

Авторизація