День сім’ї 2021: коли відзначається, історія та традиції
14 травень, 2021 0 Коментарів 619 Переглядів

День сім’ї 2021: коли відзначається, історія та традиції

Загалом День сім’ї в Україні можна відзначати двічі на рік.
Сім’я – це основний елемент суспільства. Тому не дивно, що існує свято, присвячене сім’ям. Його відзначають у багатьох країнах світу.
Коли День сім’ї 2021
 
Дата Міжнародного дня сімей (International Day of Families) фіксована. Щорічно його відзначають 15 травня. Свято було засновано у 1993 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй.
Сім’я як основний осередок суспільства є важливим чинником стійкого розвитку на всіх рівнях суспільства. Причиною встановлення цього свята стала заклопотаність міжнародної громадськості проблемами сучасної сім'ї.
Свято проголошене Генасамблеєю ООН з метою сприяння соціальному прогресові та з урахуванням того, що в різних соціальних, культурних та політичних системах існують відмінні концепції сім’ї.
День сім’ї 2021 в Україні – дата
Окрім Міжнародного дня сімей, в Україні існує своє свято, присвячене родині.
Так, український День сім’ї відносно молоде свято і відзначається з 2012 року. Відповідний указ президента України №1209 / 2011 "Про відзначення в Україні деяких пам'ятних дат і професійних свят" був підписаний 30 грудня 2011 року. Датою святкування було встановлено 8 липня.
Цікаво, що цього дня православна церква відзначає День пам’яті святих Петра і Февронії - покровителів сім’ї та любові. Їхній шлюб є зразком християнського шлюбу.
Традиції Дня сім’ї
Щороку до Міжнародного дня сімей проводяться різні дискусії, конференції, фестивалі, присвячені питанням родини. Свято зазвичай проходить під певною темою, порушуються головні проблеми та можливі шляхи їх вирішення.
В Україні на День сім’ї у багатьох містах і селах часто організовуються різні сімейні заходи, наприклад, фестивалі на відкритому повітрі та пікніки. Загалом цей день найкраще провести в колі сім'ї – так, як кому подобається.

8 липня- День родини
Інші новини лип. 2020

8 липня- День родини

Це відносно молоде свято, яке 8 липня почали відзначати в Україні з 2012 року. Відповідний Указ Президента України № 1209/2011 «Про відзначення в Україні деяких пам’ятних дат і професійних свят» був підписаний 30 грудня 2011 року . День родини –...

Міжнародний день сім’ї
Інші новини травень. 2020

Міжнародний день сім’ї

Дуже часто в сучасних сім’ях через те, що чоловік і дружина протягом дня багато часу приділяють роботі, дітям, телевізору, інтернету, хобі і т.д., наодинці подружжя проводять всього близько 4 хвилин в день. Міжнародний день сім’ї встановлений...

20 лютого - День соціальної справедливості
Інші новини лют. 2020

20 лютого - День соціальної справедливості

Український національний календар є прямим відображенням прагнень всього українського суспільства до загальноцивілізаційних і європейських цінностей, які формувалися не одне тисячоліття. У їх формуванні, безумовно, так чи інакше брали і братимуть...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація