Мінцифри розпочинає бета-тестування COVID-сертифікатів у Дії на Android
18 сер, 2021 0 Коментарів 418 Переглядів

Мінцифри розпочинає бета-тестування COVID-сертифікатів у Дії на Android

COVID-сертифікати в Дії усунуть зайві кордони з усім світом та допоможуть українцям подорожувати безпечно. В липні команда Мінцифри розпочала бета-тестування сертифікатів на iOS, а відсьогодні — і на Android.
З боку Google вимоги щодо вмісту, прав доступу до інформації, пов’язаної з COVID-19, зокрема в мобільних застосунках, є детально регламентованими. Виконавши вимоги, які були висунуті Google, ми отримали підтвердження щодо нової версії Дії — вже з COVID-сертифікатами.
Протестувати COVID-сертифікати в Дії можуть українці, що завершили курс вакцинації від COVID-19 на території України.
Минулого тижня розпочався останній технічний етап — під’єднання України до продуктової інфраструктури COVID-сертифікатів ЄС — спільного середовища для всіх країн, що запускають власні COVID-сертифікати та забезпечують їх взаємовизнання.
Це паралельний крок із головною подією — політичною частиною взаємовизнання, а саме прийняття Єврокомісією так званого “equivalency decision”, тобто визнання українських COVID-сертифікатів такими, що можуть бути використані під час подорожей.
COVID-сертифікати працюватимуть, як й інші документи в Дії. Перевірити дійсність сертифіката можна буде за QR-кодом. Це зручно, адже не потрібно додатково впроваджувати спеціальне обладнання для перевірки. Також пізніше сертифікат можна буде згенерувати після негативного результату ПЛР-тестів або якщо ви нещодавно перехворіли на COVID-19.
Розробкою та технічною реалізацією спільно займаються команди Мінцифри, МОЗ, МВС, МЗС, ДПСУ та НСЗУ.
Проект реалізований за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Академії електронного урядування Естонії в рамках проекту «EU4DigitalUA: Інтероперабельність, е-послуги та кібербезпека» і Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Мінцифри підготувало добірку послуг для подорожей за кордон
Інші новини лип. 2021

Мінцифри підготувало добірку послуг для подорожей за кордон

Міністерство цифрової трансформації підготувало добірку, яка може знадобитись під час підготовки до подорожі. Зокрема, які саме потрібні документи для виїзду за кордон, як швидко їх можна отримати та куди звертатись, підкаже Гід з державних послуг....

Кабмін затвердив впровадження COVID-сертифікатів в Україні: як вони працюватимуть
Інші новини лип. 2021

Кабмін затвердив впровадження COVID-сертифікатів в Україні: як вони працюватимуть

Уряд ухвалив постанову щодо впровадження COVID-сертифікатів. Це цифровий документ, який буде підтверджувати статус громадянина про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тестів і статус, що людина одужала від COVID-19. Розробкою та технічною...

Максим Степанов: «Ковідний сертифікат» може бути запущений в Україні до 1 липня
Інші новини травень. 2021

Максим Степанов: «Ковідний сертифікат» може бути запущений в Україні до 1 липня

МОЗ та Мінцифри опрацьовують впровадження «ковідних сертифікатів» – це робоча назва внутрішнього документа, який міститиме дані про вакцинацію, про зроблені негативні ПЛР-тести або одужання від COVID-19. Документ розробляють з урахуванням вимог...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація