Щоб українці мали достойні пенсії, потрібно запроваджувати накопичувальний рівень пенсійної системи, — Прем’єр-міністр
15 вер, 2021 0 Коментарів 307 Переглядів

Щоб українці мали достойні пенсії, потрібно запроваджувати накопичувальний рівень пенсійної системи, — Прем’єр-міністр

Відсутність накопичувальної пенсійної системи в Україні — це злочин проти держави й українців. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-конференції 14 вересня.
«Протягом попередніх 30 років через бездіяльність влади Україна не отримала накопичувального рівня пенсійного забезпечення. Власне, це одна з причин, чому сьогодні пенсія в Україні така, яка є, а не удвічі вища. Для того, щоб через 10-15 років українці могли мати достойну пенсію, сьогодні потрібно почати роботу із запровадження в Україні другого рівня пенсійної системи», — підкреслив Глава Уряду.
Прем’єр-міністр зауважив, що важливо, аби люди відчули довіру до накопичувального рівня та пенсійної системи загалом. У подальшому, за його словами, в Україні має розвиватись також третій рівень пенсійної системи — добровільні внески, які частково вже реалізуються.
«У нас вже є декілька накопичених мільярдів гривень у приватних пенсійних фондах. Це дуже важливо, адже запровадження накопичувальної пенсії вирішує дві речі: забезпечення достойної пенсії та великий інвестиційний ресурс. За 15 років державні й недержавні пенсійні фонди накопичують від 40 до 50 мільярдів доларів», — відзначив Денис Шмигаль.
Прем’єр-міністр також зауважив, що паралельно з пенсійною реформою слід розвивати фондовий ринок. У зв’язку з цим Уряд уклав меморандум з USAID, ЄБРР та Американською торговою палатою про створення й розвиток інфраструктури фондового ринку.
«Учора мали перемовини зі Світовим банком. Вони також готові активно долучатися до проекту розвитку фондового ринку й пенсійної системи другого рівня», — резюмував Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр: З 1 травня в Україні запрацюють нові правила на ринку газу
Інші новини кві. 2021

Прем’єр-міністр: З 1 травня в Україні запрацюють нові правила на ринку газу

З 1 травня 2021 року компанії запускають річний газовий продукт, відповідно до якого ціна на газ протягом року залишатиметься незмінною. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час вступного слова на засіданні Уряду 28 квітня. «Для...

З 1 березня пенсії зростуть на 11%
Інші новини лют. 2021

З 1 березня пенсії зростуть на 11%

З 1 березня відбудеться підвищення пенсій на 11%. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового засідання Кабінету міністрів 24 лютого. За його словами, така індексація — це обов’язок Уряду перед українськими пенсіонерами. «Ми...

На виконання завдання Президента уряд визначив графік підвищення мінімальної заробітної плати в Україні
Інші новини лип. 2020

На виконання завдання Президента уряд визначив графік підвищення мінімальної заробітної плати в

Президент Володимир Зеленський поставив завдання Кабінету міністрів підвищити рівень мінімальної заробітної плати в Україні. «Українці заслуговують на гідну зарплату. Знаю, це нелегко – взяти й підвищити. Однак ми й не шукали легких рішень, коли...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація