В області розпочинається осінній призов на строкову військову службу
05 жов, 2021 0 Коментарів 540 Переглядів

В області розпочинається осінній призов на строкову військову службу

Сьогодні, 5 жовтня, під головуванням керівника апарату обласної державної адміністрації Ірини Тимчук, відбулося перше засідання обласної призовної комісії.
Зауважувалося, що область завжди виконувала план призову на строкову військову службу. Запорукою виконання плану призову має бути злагоджена командна робота членів призовних комісій, інших залучених до організації та проведення призову посадових осіб.
Військовий комісар обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Володимир Ярмошук ознайомив членів комісії з плановим завданням, змінами до чинного законодавства з питань призову на військову службу.
На строкову службу з області належить призвати 418 придатних за станом здоров’я громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилось 18 років, та старших осіб, які не досягли 27 років.
Члени комісії обговорили організаційні питання призову, акцентувавши увагу на максимальній безпеці юнаків, котрі підлягають призову та інших осіб залучених до виконання заходів із призову і дотримання встановлених норм.
Призовні комісії всіх рівнів розпочали роботу з 1 жовтня і працюватимуть по 31 грудня 2021 року. Відправки команд молодого поповнення розпочнуться вже з наступного дня у військові частини за межами території області.
Після вивчення особистих якостей, для здобуття військової спеціальності на 2-3 місяці їх скерують в навчальні центри, після чого, вже як спеціалісти, вони будуть повернуті у військові частини для подальшого проходження військової служби
Призовники не будуть залучатися до виконання завдань в зоні проведення ООС.
Довідково:
З Івано-Франківської області для проходження строкової військової служби восени 2021 року буде направлено 418 призовників, з яких:
у Збройні сили України – 213 чол.;
у інші військові формування України – 205 чол., в тому числі:
- Національну гвардію України – 130 чол.;
- Державну прикордонну службу України – 55 чол.;
- Державну спеціальну службу транспорту –20 чол.
Термін строкової військової служби для призовників становить 18 місяців, а для тих, хто здобув вищу освіту - рік.
Згідно зі статтею 17 Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу» відстрочка надається за рішенням районної або міської призовної комісії за сімейними обставинами, станом здоров’я, для здобуття освіти або продовження професійної діяльності.
Рішення районної призовної комісії може бути оскаржено громадянином України до обласної призовної комісії або до суду.
Рішення обласної призовної комісії може бути оскаржене до суду в порядку, передбаченому законом.
Якщо хтось раптом з працівників ТЦК та СП вимагає кошти чи здійснює якісь інші незаконні дії є телефони довіри:
Міністерства оборони: 0-800-50-04-42, діє щоденно з 9:00 до 18:00.
ОТЦК та СП: (0342) 55-55-73, цілодобово
Якщо призовник навчався у виші і забажав йти на призов, то йому надається академічна відпустка на період проходження служби. Поєднувати навчання та військову строкову службу не можна.
Громадянам України, які призивані на строкову військову службу виплатять 4 540 гривень грошової допомоги. На весь час військової служби за строковиком зберігається робоче місце, якщо він офіційно працевлаштований, і середньомісячна заробітна плата.

1 жовтня стартує осінній призов громадян на строкову військову службу
Інші новини вер. 2021

1 жовтня стартує осінній призов громадян на строкову військову службу

Відповідний наказ від 31.08.2021№ 24 «Про призов громадян на строкову військову службу восени 2021 року» на підставі Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу” та Указу Президента України від 24 лютого 2021 р. №71/2021 видав т.в.о....

Хід призову на строкову військову службу обговорили під час наради в ОДА
Інші новини травень. 2021

Хід призову на строкову військову службу обговорили під час наради в ОДА

Сьогодні, 26 травня, керівник апарату обласної державної адміністрації, голова обласної призовної комісії Віталій Соловей провів нараду з питань весняного призову на строкову військову службу в Збройні Сили України та інші військові формування....

Розпочинається призов на строкову військову службу
Інші новини жов. 2020

Розпочинається призов на строкову військову службу

2 жовтня під головуванням заступника голови облдержадміністрації Василя Івасика, відбулося засідання обласної призовної комісії. Призовні комісії всіх рівнів працюватимуть з 1 жовтня по 31 грудня 2020 року. Відправки команд молодого поповнення...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація