Правила укриття в захисних спорудах
18 бер, 2022 0 Коментарів 777 Переглядів

Правила укриття в захисних спорудах

Під час загрози нападу противника ввімкніть та постійно тримайте ввімкненими репродуктори (телевізори та радіоприймачі). Через ці канали будуть передаватися розпорядження та сигнали оповіщення цивільного захисту та рекомендації щодо дій в цій ситуації.
Особисті документи (паспорт, диплом, свідоцтва про народження, шлюб та освіту, інші важливі документи) варто мати з собою.

Порядок заповнення захисних споруд людьми, які укриваються
Заповнення захисних споруд проводиться за сигналами оповіщення цивільного захисту. Для швидкого заповнення захисної споруди особи, що укриваються, повинні заздалегідь вивчити маршрути руху. Напрямок руху до захисних споруд від місць масового перебування людей місцева влада (керівництво об’єкту господарювання) повинна зазначити покажчиками маршруту руху, вивішеними чи намальованими на видимих місцях.

У нічний час написи, покажчики і входи мають бути освітлені або дубльовані світловими покажчиками.
Особи, що укриваються, повинні прибувати у захисну споруду із засобами індивідуального захисту та дводобовим запасом продуктів у поліетиленовій упаковці та мати при собі найнеобхідніші речі. Забороняється приносити у захисну споруду легкозаймисті речовини або речовини, що мають сильний запах, а також громіздкі речі, приводити тварин.

Заповнювати захисні споруди необхідно організовано, без паніки. Розміщує людей у відсіках особовий склад формувань з обслуговування захисних споруд. Осіб, що прибули з дітьми, розміщують в окремому відсіку чи у місці, спеціально відведеному для них. Дітей, людей похилого віку і людей із поганим самопочуттям розміщують у медичній кімнаті або біля огороджувальних конструкцій і ближче до повітроводів.

Особи, що укриваються, під час перебування у захисній споруді повинні виконувати усі вказівки командира і особового складу формування, що стосуються перебування у споруді, надавати їм необхідну допомогу.

У захисній споруді забороняється палити, голосно говорити, запалювати без дозволу гасові лампи, свічки, не слід ходити приміщеннями без особливої потреби, необхідно дотримуватися дисципліни, якнайменше рухатися. Слід організувати позмінний відпочинок людей на місцях, обладнаних для лежання. Для повноцінного відпочинку можна тримати у захисній споруді або брати з собою легкі підстилки і невеликі подушки з поролону, губчатої гуми або іншого синтетичного матеріалу.

Порядок дій при оголошенні екстреної евакуації
Інші новини бер. 2022

Порядок дій при оголошенні екстреної евакуації

Шановні краяни! Евакуація – це упорядковане виведення чи вивезення людей з об’єктів і населених пунктів, перебування в яких стає небезпечним для життя. Про евакуацію буде оголошено в повідомленні органів цивільного захисту з визначенням: - безпечних...

Увага! Відбій повітряної тривоги!
Інші новини лют. 2022

Увага! Відбій повітряної тривоги!

Увага! Передаємо повідомлення управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації. Відбій повітряної тривоги! Відбій повітряної тривоги! Відбій повітряної тривоги! Усім повернутися до місць роботи або проживання....

Увага! Повітряна тривога!
Інші новини лют. 2022

Увага! Повітряна тривога!

Увага! Передаємо повідомлення від управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської облдержадміністрації. Громадяни! Повітряна тривога! Повітряна тривога! Повітряна тривога! Відключіть світло, газ, погасіть вогонь у печах. Візьміть засоби...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація