Верховна Рада прийняла рішення про заборону публічного виконання російських пісень та їхнього використання на радіо і ТБ.
20 чер, 2022 0 Коментарів 491 Перегляд

Верховна Рада прийняла рішення про заборону публічного виконання російських пісень та їхнього використання на радіо і ТБ.

Народні депутати також підтримали заборону імпорту видавничої продукції з росії та білорусі, видання і продаж книг авторства громадян рф в Україні та підтримали стимулювання розвитку українського книговидання та книгорозповсюдження.
 Законопроект №7273-д забороняє на території України, зокрема, публічне виконання, показ та демонстрацію фонограм, відеограм та музичних кліпів артистів, які є або були у будь-який період після 1991 року громадянами держави-агресора. Заборона не застосовуватиметься на російських співаків, які засуджують агресію росії проти України. Відповідний перелік виконавців вестиме й оновлюватиме Апарат Ради національної безпеки та оборони.
Заборона також розповсюджуватиметься на проведення гастрольних заходів, учасниками яких є музичні виконавці, які є громадянами держави-агресора, крім тих, які внесені до «білого списку».
Проект закону, крім іншого, передбачає збільшення до 40% частки пісень державною мовою при здійсненні радіомовлення, а також збільшення до 75% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою.
 Законопроектом №7459 передбачається заборона імпорту видавничої продукції з росії, тимчасово окупованих нею територій України та з республіки білорусь, видання і продаж книг авторства громадян рф. Ця заборона не поширюватиметься на книги, видані в Україні до 1 січня 2023 року.
 Парламент ухвалив законопроект №6287 щодо стимулювання розвитку українського книговидання і книгорозповсюдження, в розробці якого брало активну участь Міністерство культури та інформаційної політики України. Документ, зокрема, передбачає виплату компенсацій на оренду приміщень українським книгарням та видачу спеціальних сертифікатів для придбання книг.
Детальніше: https://bit.ly/3tHQCph
 



4 червня в Україні вшановуватимуть пам’ять дітей, загиблих через агресію Росії
Інші новини чер. 2021

4 червня в Україні вшановуватимуть пам’ять дітей, загиблих через агресію Росії

Верховна Рада України на засіданні 1 червня ухвалила проєкт постанови про вшанування пам’яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії Росії проти України. Рішення підтримали 308 народних депутатів за необхідних 226. Згідно з постановою, 4...

Глава держави підписав закон про продовження мораторію на стягнення заставленого майна за кредитами в іноземній валюті
Інші новини жов. 2020

Глава держави підписав закон про продовження мораторію на стягнення заставленого майна за кредитами

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо мораторію на стягнення майна громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті» № 895-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 16 вересня....

Президент ініціює податкові пільги для проектів і програм у сфері культури, туризму та креативних індустрій
Інші новини лип. 2020

Президент ініціює податкові пільги для проектів і програм у сфері культури, туризму та креативних

Президент України Володимир Зеленський подав до Верховної Ради як невідкладний проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій» (№ 3851), який передбачає зменшення чи...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація