Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття проводять  осінні ґрунтові розкопки та обстеження сільгоспугідь
02 жов, 2020 0 Коментарів 554 Перегляди

Спеціалісти Держпродспоживслужби Прикарпаття проводять осінні ґрунтові розкопки та обстеження сільгоспугідь

Комплекс заходів на виявлення зараження сільськогосподарських угідь шкідниками та хворобами розпочато з 15 вересня. Проводяться вони (відповідно до Закону України «Про захист рослин») у базових та інших господарствах області з метою розробки прогнозу фітосанітарного стану агроценозів, визначення обсягів захисту посівів від шкідливих організмів та потреби у засобах захисту рослин на наступний рік.
Ґрунтові розкопки проводяться щорічно з метою визначення видового складу, щільності та інших показників популяцій шкідників, що зимують в ґрунті. Личинки деяких шкідливих фітофагів (коваликів, хрущів та інших пластинчатовусих) розвиваються в ґрунті 2 і більше років. Гусениці озимої та інших підгризаючих совок, личинки хлібної жужелиці можуть наносити значні пошкодження за менш тривалі періоди. 
Тож фітосанітарні інспектори мають змогу встановити чисельність ґрунтових шкідників, а також обстежити посіви сільськогосподарських культур та інших угідь для виявлення заселеності мишоподібними гризунами, зимуючого запасу шкідників польових культур та багаторічних насаджень.
У разі виявлення підвищеної (вище за рівень економічного порогу шкодочинності – ЕПШ) чисельності шкідливих організмів, керівникам господарств надаються відповідні рекомендації щодо захисту рослин.
Якісне проведення осінніх ґрунтових і візуальних обстежень сільськогосподарських угідь дає змогу спрогнозувати фітосанітарний стан агроценозів у наступному році та ефективно спланувати майбутні заходи захисту рослин задля мінімізації негативної дії шкідливих організмів на врожаї. 
Осінні розкопки та обстеження триватимуть в області до 15 жовтня.

Органічна продукція – крок до ЄС

За участі громадської спілки виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна» під патронатом Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України, на запит учасників бізнес-спілки «Органічна Україна», за підтримки...

Рекомендації із підготовки складів для приймання зерна і захисту зернових запасів

Однією із ланок забезпечення продовольчої безпеки країни є стратегія захисту зернових запасів від шкідливих організмів. Ця стратегія базується на особливостях розмноження і шкідливості шкідників запасів у залежності від умов, способів, режимів...

Держава фінансово підтримує пасічників

Постановою Кабінету Міністрів України від 07 лютого 2018 року №107 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 року №395) уряд визначив один із напрямків державної підтримки - це дотація суб'єктів господарювання та фізичних...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація