Зменшення податкового навантаження сприятиме розвитку сільського господарства
23 бер, 2021 0 Коментарів 431 Перегляд

Зменшення податкового навантаження сприятиме розвитку сільського господарства

Відбулося чергове засідання робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі за участю заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького, заступниці міністра фінансів України Світлани Воробей, представників Державної податкової служби України, профільних аграрних асоціацій та громадських об’єднань.
Участь у нараді також взяли директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Іван Андріїшин та члени обласної робочої групи.
Обговорено зміни до Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах та пального» щодо спрощення регулювання діяльності зі зберігання пального для потреб власного використання, а також відповідні зміни до податкової звітності.
Представник робочої групи з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі Михайло Соколов інформував про напрацювання спільно з іншими асоціаціями та регіонами пропозицій щодо спрощення регулювання діяльності зі зберігання пального для потреб власного використання аграріями, зокрема, щодо зменшення штрафів, їх диференціації залежно від обсягів пального, зміни ліцензій на декларування та інше.
Із питання податкової звітності представниця Всеукраїнської аграрної ради Ольга Богданова інформувала про розробку податкових форм щодо складання податкових накладних, надала роз’яснення з їх заповнення та оформлення заявок сільськогосподарськими товаровиробниками на переміщення пального.
За результатами обговорення обласна робоча група з оперативного вирішення питань, пов’язаних з оподаткуванням в аграрному секторі і надалі співпрацюватиме із сільськогосподарськими підприємствами та надаватиме їм фахову консультативну допомогу у врегулюванні проблемних питань щодо  податкової звітності та зберігання пального для потреб власного використання.

Основні аспекти нової редакції Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію» обговорено під

Днями в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулася онлайн-нарада з питань внесення кооперативами змін до статутів та їх перереєстрації, відповідно до Закону України «Про сільськогосподарську кооперацію», який ухвалено...

Питання реалізації державних програм підтримки сільгоспвиробників обговорено під час наради

Вчора під головуванням заступника міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького відбулася чергова селекторна нарада з питань проведення земельних торгів у територіальних громадах, реалізації державних програм...

Органічна продукція – крок до ЄС

За участі громадської спілки виробників органічних сертифікованих продуктів «Органічна Україна» під патронатом Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства України, на запит учасників бізнес-спілки «Органічна Україна», за підтримки...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація