На Прикарпатті вшанували Провідника ОУН Степана Бандеру
02 січ, 2020 0 Коментарів 544 Перегляди

На Прикарпатті вшанували Провідника ОУН Степана Бандеру

У селі Старий Угринів Калуського району, поблизу історико-меморіального музею Бандери, 1 січня відбулися поминальна панахида і віче з нагоди відзначення 111-ої річниці від дня народження Степана Бандери.
Вшанувати пам’ять відомого земляка, символа національно-визвольного руху прибули представники влади різних рівнів, політичних та громадських організацій, учасники АТО/ООС.
Присутні помолилися за упокій душі провідника Організації українських націоналістів, а керівники області та району поклали вінки і квіти до пам’ятника.
Заступник голови облдержадміністрації Дмитрo Романюк у своєму виступі нагoлoсив на важливості постаті Степана Бандери у державотворенні, відзначив внесок Провідника ОУН у здобуття Україною державної незалежності.
Цього ж дня в місті Івано-Франківську відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 111-ої річниці від дня народження провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери.
Урочистості розпочалися ходою з Вічевого майдану вулицями міста до пам’ятника Степана Бандери, де відбулося святкове віче.
У вшануванні пам’яті Провідника ОУН взяли участь представники обласної та міської влади, керівники політичних та громадських організацій, учасники Операції об’єднаних сил, ветерани та мешканці міста.

Чисельність населення області продовжує скорочуватися

За оцінкою головного управління статистики в області, на 1 жовтня поточного року на Прикарпатті проживало 1368,9 тис. осіб, у тому числі у міських поселеннях – 606,5 тис., у сільській місцевості – 762,4 тис. осіб. Упродовж дев’яти місяців...

В ОДА обговорили стратегію розвитку агропромислового комплексу області

Учора відбулося засідання робочої групи щодо формування стратегії розвитку агропромислового комплексу як складової Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро...

Денис Шмигаль: Перемога українців – у збереженні культури, традицій та пам’яті

Сьогодні, 27 жовтня, в Івано-Франківську у меморіальному комплексі Дем’янів Лаз відбулося вшанування 30-ї річниці перепоховання жертв комуністичних репресій. Участь у спільній молитві за загиблими і закатованими українцями також взяв голова обласної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація