Як подарувати дитині родину
06 бер, 2024 0 Коментарів 66 Переглядів

Як подарувати дитині родину

У одній такій родині зростає від п’яти прийомних дітей, а загалом може бути до десяти дітей разом з рідними.
Назва “ДБСТ” може створювати враження, що діти виховуються у справжньому дитбудинку, і стигматизувати їх. То, можливо, час називати ДБСТ великими прийомними сім’ями?
Лише торік в Україні стало на 80 таких сімей більше. А загалом їх 1299 — у них зростають близько 8930 дітей, які залишилися сиротами або без батьківського піклування.
Зібрали основні факти про ДБСТ: 👇
☛ Хто може створити: повнолітні і працездатні особи — подружжя або людина, яка не перебуває в шлюбі (винятки — в Постанові Кабміну № 564).
☛ Чи дає дитина згоду: так, якщо дозволяє вік і рівень розвитку дитини, її обов’язково питають, чи хоче вона жити в родині майбутніх батьків-вихователів.
☛ До якого віку дитина перебуває в ДБСТ: до 18 років, а якщо має інвалідність або навчається у школі, профтеху, коледжі чи закладі вищої освіти, — за бажанням може залишатися до 23-х.
☛ До якого віку можна стати батьками-вихователями: конкретної цифри немає. Діти повинні досягнути віку вибуття з ДБСТ на момент, коли молодший з подружжя або людина, що виховує дітей одна, досягає пенсійного віку. Іноді батьки можуть виховувати дітей і після виходу на пенсію, але не довше 5 років. 
☛ Яку підтримку мають батьки-вихователі: 
☑︎ грошове забезпечення;
☑︎ сплату єдиного внеску на соціальне страхування за рахунок бюджетних коштів;
☑︎ державну соціальну допомогу на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;
☑︎ службовий будинок або квартиру. Житло передається сім’ї з меблями і технікою для комфортного проживання. Під час облаштування житла враховуються пропозиції батьків, а також потреби, вік, стать і стан здоров’я дітей;
☑︎ також може надаватися в користування земельна ділянка та/або транспортний засіб.
Кожна дитина має право на сім’ю і любов. ❤️
🔗 Більше про те, як подарувати дитині родину: https://www.msp.gov.ua/children/motherhood.php

Діти Прикарпаття у дзеркалі статистики

До Міжнародного дня захисту дітей головне управління статистики інформує. На початок 2022 року на Івано-Франківщині проживало 269,6 тис. дітей у віці 0–17 років, це кожен п’ятий житель області, більшість дітей 155,3 тис. (57,6%) – мешканці сільської...

Близько тисячі прикарпатців побороли COVID-19

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 9 червня в Україні підтверджено 27 856 випадків COVID-19, з них 12 412 одужали, 810 померли. Протягом останньої доби лабораторно підтверджено 394 випадки. Усього в Україні 431 085 зразків досліджено...

Івано-Франківщина шоста за часткою багаточисельних родин

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день сім’ї, бо сім’я є джерелом любові та тепла, міцним підґрунтям соціального та економічного розвитку усього суспільства. Середньостатистична прикарпатська сім’я складається з трьох осіб. Серед регіонів...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Веселі старти

Веселі старти

21 бер, 2024 0

Авторизація