«Буде турист – буде й бізнес» – представники Агенції про інноваційний проєкт
22 січ, 2020 0 Коментарів 537 Переглядів

«Буде турист – буде й бізнес» – представники Агенції про інноваційний проєкт

В Агенції розвитку ОТГ Прикарпаття підготували амбітний проєкт із розвитку історико-культурної спадщини Гуцульщини.
Ініціативу, котру подали на конкурс проєктів до Українського культурного фонду, планують реалізовувати, передусім, для гірських територіальних громад області, шляхом створення цифрової онлайн платформи. На веб-ресурсі будуть зібрані та представлені інформаційні відомості про туристичні атракції ОТГ.
У разі перемоги на створення інноваційного туристичного продукту планують витратити 580 тис. гривень.  Про це у коментарі розповів виконавчий директор агенції Ігор Мельничук.
«Туристів цікавлять не лише гірськолижні курорти та походи в гори у Карпатах, а й історико-культурна спадщина нашого краю. Для того, щоб мандрівники мали хорошу інформаційну доступність, плануємо створити двомовну [українську та англійську версії - Ред.] уніфіковану інформаційну базу «Гуцульщина». На платформі будуть представлені відомості про ремесла, кераміку, гончарство, різьбярство, храми, архітектуру, побут, звичаї, традиції та обряди ОТГ. Використовуючи наявний контент, турист зможе самостійно спланувати свій маршрут», — наголосив експерт.
За словами Ігоря Мельничука, основна ідея проекту полягатиме у перетворенні можливостей культурної спадщини Гуцульщини у добробут селян. «Буде турист – буде бізнес. У громад з’являтимуться можливості для самозайнятості, для ведення господарської діяльності », — сказав він.
Ігор Мельничук зауважив, що агенція, співпрацюючи з громадами, оцінила можливості реалізації проекту. «Гуцульщина – один з найстаріших етносів Європи, де збереглись традиції. Ми вирішили писати цей проект не спроста, бо розуміємо, що реалізація такої ініціативи  може стати точкою зростання місцевих економік», — підкреслив Ігор Мельничук. 
Проєкт мають намір втілювати спільно з носіями культурної спадщини територіальних громад. «Співпрацювати, найперше, плануємо з місцевими майстрами, керівниками краєзнавчих музеїв, представниками релігійних організацій, туристичними операторами тощо», — додає експерт.
Довідково
 
Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

В ОДА обговорили стратегію розвитку агропромислового комплексу області

Учора відбулося засідання робочої групи щодо формування стратегії розвитку агропромислового комплексу як складової Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро...

Денис Шмигаль: Для розробки проекту стратегії розвитку Івано-Франківщини необхідно вивчити кращі

Сьогодні голова облдержадміністрації Денис Шмигаль провів нараду з питань розробки проекту Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки. «Діюча стратегія розвитку області – це якісний документ, у відповідності до якого...

Дороги, туризм, екологія і вівчарство: чого Прикарпаття очікує від Державної програми розвитку

Понад 15 млрд грн необхідно для вирішення нагальних проблем гірських територій Прикарпаття. Саме на таку суму Івано-Франківська обласна державна адміністрація разом з районними адміністраціями і районними радами, а також органами місцевого...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація