Стартувала державна програма для розвитку малого бізнесу
24 лют, 2020 0 Коментарів 573 Перегляди

Стартувала державна програма для розвитку малого бізнесу

Про реалізацію в області державної програми підтримки мікро- та малого бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%» йшлося сьогодні під час інформаційного семінару, який провів заступник голови облдержадміністрації Дмитро Романюк. У заході взяли участь представники банків-партнерів програми, суб’єкти малого підприємництва Івано-Франківщини.
Дмитро Романюк проінформував, що з 1 лютого розпочала діяти ініціатива Президента України – програма підтримки мікро- та малого бізнесу «Доступні кредити 5-7-9%». Вона є ефективним механізмом для його розвитку. «В області малий бізнес становить основу підприємництва, зокрема, у секторі малого підприємництва нараховувалося 52550 суб’єктів, середнього – 339, великого – 6. Оскільки розвиток підприємництва є основою економічного і суспільного життя нашого регіону, ми зацікавлені у тому, щоб ви сьогодні мали змогу отримати вичерпну фахову відповідь на усі запитання», - зазначив управлінець.
Про основні умови кредитування та вимоги до позичальника розповіли керівники та представники місцевих філій державних банків які є партнерами цієї програми, – «Ощадбанк», «Укрексімбанк», «Укргазбанк», «ПриватБанк».
Державна програма передбачає виділення кредитів на суму до 1,5 млн грн строком до 5 років підприємствам із оборотом до 50 мільйонів гривень і кількістю працюючих не більше 50 осіб. Відсоток залежить від розміру та типу бізнесу: 5% річних – якщо виручка становить до 25 млн грн і створюються мінімум 2 робочих місця; 7% річних – для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка знизиться на 0,5%, а також 9% річних – для бізнесу з виручкою до 50 млн гривень.
Кредит в рамках цієї програми – інвестиційний. Його видають виключно на розвиток підприємства чи капітальні витрати. Тобто, на придбання обладнання, лінії, конвеєру, транспорту, ремонт виробничого приміщення, прибудову цеху, складу тощо.
Втім варто знати, що кредит можна взяти тільки в одному із банків, які є партнерами програми. Засновником фірми має бути громадянин України. Підприємство повинно працювати прибутково, без простроченої заборгованості у банку.
Подати заявку для кредитування можна до уповноважених банків та зареєструватися на сайті http://smeprogram.guf.gov.ua.

В ОДА обговорили стратегію розвитку агропромислового комплексу області

Учора відбулося засідання робочої групи щодо формування стратегії розвитку агропромислового комплексу як складової Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки, яке провів заступник голови обласної державної адміністрації Дмитро...

В облдержадміністрації ініціюють створення додаткових майданчиків для здійснення габаритно-вагового

За дорученням голови обласної державної адміністрації Дениса Шмигаля заступник голови облдержадміністрації Дмитро Романюк сьогодні провів нараду з питань дотримання норм габаритно-вагового контролю при перевезенні вантажів дорогами загального...

Денис Шмигаль: Для розробки проекту стратегії розвитку Івано-Франківщини необхідно вивчити кращі

Сьогодні голова облдержадміністрації Денис Шмигаль провів нараду з питань розробки проекту Стратегії розвитку Івано-Франківської області на 2021-2027 роки. «Діюча стратегія розвитку області – це якісний документ, у відповідності до якого...

0 Коментарів

Авторизація