Донорство допомагає медикам рятувати людські життя і здоров’я
06 травень, 2020 0 Коментарів 536 Переглядів

Донорство допомагає медикам рятувати людські життя і здоров’я

Сьогодні голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів здав кров у Прикарпатському обласному центрі служби крові Івано-Франківської обласної ради.
Віталій Федорів наголосив: «Дякуючи донорству, ми не лише оновлюємо свій організм, а й допомагаємо медикам рятувати людські життя і здоров’я. Практично удвічі зменшились динаміка залучення донорів крові та відповідно й показники із заготівлі її компонентів у порівнянні з минулим роком. Ці компоненти застосовуються у лікуванні важких хворих з акушерсько-гінекологічними, онкогематологічними, хірургічними, травматологічними та іншими патологіями. Тому закликаю усіх прикарпатців також поділитися частинкою життя з тими, хто цього потребує» .
Також посадовець обговорив із медиками заходи щодо вирішення проблемних питань, які склалися у зв’язку із розповсюдженням вірусного захворювання COVID-19 та пов’язані із заготівлею крові й забезпеченням закладів охорони здоров’я її компонентами.
«Прикарпатський обласний центр служби крові - єдиний заклад із заготівлі, переробки, тестування донорської крові та її компонентів в області. Переконаний, що важливим завданням є організація заготівлі донорської крові у виїзних умовах. Це дасть можливість забезпечити швидку переробку крові на компоненти, потреби хворих у якісних компонентах крові, поповнювати запаси лікарняних банків крові закладів охорони здоров’я та, в першу чергу, наблизити виконання донорської функції до населення», - розповів голова обласної державної адміністрації.
Віталій Федорів зауважив, що задля організації цієї роботи облдержадміністрація та обласна рада опрацьовують питання придбання мікроавтобуса для виїзної бригади фахівців до місця проведення забору крові. У цьому транспортному засобі також буде розміщене мобільне обладнання для забору й переміщення заготовленої крові.

Віталій Федорів: Кількість поступлень у стаціонарні відділення лікарень зменшується

Сьогодні під час чергового онлайнбрифінгу голова обласної державної адміністрації Віталій Федорів повідомив про ситуацію в області із заготівлею компонентів крові та забезпечення ними закладів охорони здоров’я. «Динаміка залучення донорів крові та...

На Прикарпатті продовжуються карантинні і обмежувальні заходи

Станом на сьогодні в Київському лабораторному центрі досліджуються аналізи 12-ох прикарпатців, в яких підозрюється наявність коронавірусної інфекції COVID-2019. Жодного випадку захворювання наразі не зафіксовано. Про це під час брифінгу повідомив...

Ювенальні поліцейські Івано-Франківщини стали донорами крові для хворих дітей

Навпередодні Всесвітнього дня онкохворої дитини, який відзначається 15 лютого, працівники ювенальної превенції Прикарпаття зробили свій посильний внесок в одужання маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення Івано-Франківської обласної...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація