На Прикарпатті визначилися із початком сезонів полювання
27 травень, 2020 0 Коментарів 591 Перегляд

На Прикарпатті визначилися із початком сезонів полювання

Сьогодні під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Василя Івасика відбулася нарада щодо визначення термінів початку проведення в області сезону полювання. Учасники заходу, - а це представники управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, обласного управління лісового та мисливського господарства, Державної екологічної інспекції в області, - проаналізували попередні сезони полювання на Прикарпатті та визначили терміни початку відкриття мисливських сезонів.
Присутні ознайомилися із дослідженнями науковців щодо заборони окремих видів полювання, врахували досвід сусідніх регіонів.
У кінцевому підсумку вони дійшли згоди розпочати колективний сезон полювання на пернатих 16 серпня, на парнокопитних – у першу суботу жовтня, хижаків – з початку жовтня, а хутрових – з кінця листопада.
Своєю чергою, Василь Івасик  наголосив на дотриманні всіма учасниками норм законодавства під час полювання та налагодженні тісної взаємодії між органами, які здійснюють контроль за умовами проведення мисливського сезону.
Також учасники наради обговорили питання здійснення обліку диких тварин та птахів. Зазначалося, що востаннє таке обчислення проведено у лютому поточного року. Також визначено приріст фауни. Слід додати, що, за інформацією фахівців, на Івано-Франківщині спостерігається незначне зниження чисельності дикого кабана.

Підраховано кількість диких тварин у лісах Прикарпаття

У мисливських угіддях державних підприємств Івано-Франківського обласного управління лісового та мисливського господарства та інших користувачів мисливських угідь Прикарпаття закінчився облік чисельності диких мисливських тварин. До таксаційних...

В ОДА відбулася нарада щодо відновлення об’єктів, пошкоджених травневою стихією

Сьогодні під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Марії Савки, за участі керівників структурних підрозділів ОДА, обласних управлінь, Тисменицької, Калуської, Рожнятівської, Богородчанської райдержадміністрацій та міст Калуш і...

Денис Шмигаль: Після 1 листопада лісогосподарські підприємства зможуть здійснювати реалізацію

На виконання Указу Президента України Володимира Зеленського від 09.07.2019 року № 511 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів», з метою збереження лісів та забезпечення раціонального використання...

0 Коментарів

Авторизація