Блаженніший Патріарх Святослав відвідав обласну дитячу лікарню
31 травень, 2021 0 Коментарів 557 Переглядів

Блаженніший Патріарх Святослав відвідав обласну дитячу лікарню

Сьогодні відбулася зустріч Глави Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава з медперсоналом та дітьми, які перебувають на лікуванні в Івано-Франківській обласній дитячій клінічній лікарні.
Урочисто на подвір’ї лікарні Блаженнішого Святослава та Архієпископа і Митрополита Івано-Франківської УГКЦ Володимира Війтишина зустрічали заступниця голови облдержадміністрації Світлана Онищук,  головний лікар Тарас Мельник, медики, батьки дітей.
«Сьогодні маю особливий привілей принести Боже благословення хворим дітям, - такими словами Патріарх звернувся до всіх присутніх із вітальним словом, наголосивши, що напередодні Міжнародного дня захисту дітей, ми маємо чудову нагоду помолитися за хворих діточок та підтримати батьків. – Діти – це найвразливіша частина суспільства, яка потребує особливої опіки і захисту від держави, суспільства і церкви. Необхідно забезпечити маленьким пацієнтам та їх батькам окреме право доступу до кваліфікованої безпечної доступної медицини. Щоб всі необхідні засоби для збереження життя та здоров’я бути можливі вдома, а не закордоном».
«Міжнародний День захисту дітей покликаний привернути увагу до дитячих проблем і прав, виховання дітей у будинках сімейного типу, де панує любов і повага, до дітей сиріт, дітей з інвалідністю, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Життя кожної дитини – дуже важливе», – наголосила під час зустрічі в ОДКЛ Світлана Онищук.
Зазначимо, що метою візиту Блаженнішого Святослава є привернення уваги громадськості до проблематики захисту дітей. Діти потребують захисту та піклування не лише 1 червня, а щодня. Патріарх наголосив, що доступна, якісна та безпечна медицина для дітей – обов'язок громади і держави.
На завершення зустрічі відбулася пресконференція Блаженнішого Святослава для представників засобів масової інформації.
Глава УГКЦ акцентував увагу на цінності кожного людського життя, а також на важливості медичного капеланства, яке відіграє чималу роль у духовній підтримці хворих, батьків та лікарів.
Із чуттєвими словами підтримки: «Нехай молитва буде небесним ліком, який допоможе побороти хворобу, бо зцілення – це повернення фізичної і духовної повноти» – Блаженніший Святослав завершив зустріч в обласній дитячій лікарні.

Великодні богослужіння у храмах Івано-Франківщини

19 квітня в Україні відзначається світле свято Великодня. Цьогоріч у зв’язку із запровадженням карантину жителям Прикарпаття рекомендують долучитися до святкових богослужінь дистанційно. Отож, де можна дивитися службу онлайн: - на каналі обласного...

Віталій Федорів провів брифінг щодо протидії поширенню коронавірусу на Прикарпатті

У всіх закладах галузі охорони здоров’я Прикарпаття наявні засоби індивідуального захисту на випадок поширення небезпечного інфекційного захворювання COVID-2019. Зокрема, налічується близько 500 костюмів біозахисту, 175 тисяч пар рукавиць...

На Прикарпатті готуються до ювілею митрополита Андрея Шептицького

Сьогодні під головуванням т.в.о. голови обласної державної адміністрації Віталія Федоріва за участі архієпископа і митрополита Володимира Війтишина, духовенства, представників окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, Рожнятівської РДА...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація