2022 рік стане роком Української повстанської армії на Франківщині
03 чер, 2021 0 Коментарів 570 Переглядів

2022 рік стане роком Української повстанської армії на Франківщині

На Прикарпатті розпочинають підготовку до святкування 80 річниці Української повстанської армії. З нагоди свята 2022 рік в області стане роком УПА.
Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Андрій Бойчук на своїй сторінці у соціальній мережі "Facebook".
За словами очільника області, історія світу не знає аналогів нашим повстанцям.
"УПА не була державною армією, люди ставали її членами свідомо. Вони розуміли, чому йдуть на війну, кого захищають і проти кого воюють, - зазначив Андрій Бойчук. - Українська повстанська армія одночасно боролась із двома найжорсткішими окупантами – більшовицькою Росією та нацистською Німеччиною. Коли з двох сторін Україну намагалися поневолити, повстанці відстоювали свою країну. Для них було краще померти у бою, ніж жити на рідній, але невільній землі".
Андрій Бойчук дав доручення керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації підготувати пропозиції щодо належної організації та відзначення 80-річчя створення Української повстанської армії. Також до цього процесу запрошують долучилися громадськість.
"Наш обов’язок - гідно відзначити річницю. Ми маємо згадати та подякувати кожному повстанцю, який боровся за Україну. Ми повинні шанувати тих, хто продовжує велику справу УПА", - наголосив голова облдержадміністрації.

Голова ОДА Андрій Бойчук та лідери церков області спільно звернулися до вірян щодо святкування

Напередодні свята Воскресіння Христового особливо актуально згадати про здоров'я людей. Це питання голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук обговорив з представниками Міжконфесійної ради. Вони спільно домовилися про забезпечення...

Андрій Бойчук: Медичні заклади області отримають 900 кисневих балонів чеського виробництва

В державі та області реалізується комплекс заходів для боротьби з поширенням COVID-19. Важливу роль у цьому процесі відіграє забезпечення пацієнтів медичних закладів киснем. Задля оперативного вирішення ситуації Уряд звернувся до НАК «Нафтогаз...

Андрій Бойчук призначений головою Івано-Франківської ОДА – указ Президента

Президент України Володимир Зеленський призначив головою Івано-Франківської обласної державної адміністрації Андрія Бойчука. Відповідний указ № 585/2020 Глава держави підписав 24 грудня. Вручаючи службове посвідчення в Офісі Президента України,...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація