На Прикарпатті розпочинається акція «Створюємо ліси разом»
01 жов, 2021 0 Коментарів 534 Перегляди

На Прикарпатті розпочинається акція «Створюємо ліси разом»

У жовтні розпочинається кампанія із масштабного заліснення України в рамках програми Президента України «Зелена країна». Ініціатива передбачає збереження та відтворення лісів, збільшення їх площі. Зокрема, у планах – висадити на території України 1 мільярд дерев у найближчі 3 роки.
За інформацією Івано-Франківського обласного управління лісового господарства в рамках виконання програми Президента від сьогодні і до 30 листопада на території Прикарпаття триватиме акція «Створюємо ліси разом».
Лісівники Івано-Франківщини запрошують долучитися до висадження дерев усіх охочих. Для цього потрібно зареєструватися для участі в акції, після цього всіх учасників зорієнтують по датах заліснення та забезпечать інвентарем. Для участі доведеться тільки прибути на локацію заліснення у потрібний час і в потрібне місце.
«Ми запускаємо «Зелену країну»! Приєднуйтесь особисто, залучайте родичів, друзів та колег. Вам неодмінно сподобається», - закликають в управлінні.
Довідково: Сьогодні ліси вкривають лише 15.9% території України при оптимальному показнику лісистості у 20%. Держлісагентство, якому належить 73% лісів, стане основним драйвером виконання еко-ініціативи. До кінця 2024 року лісівники висадять більше 166 тисяч гектарів культур. За 10 років площа лісів має зрости на 1 мільйон гектарів. У рамках програми лісівники будуть висаджувати одно- і двохрічні сіянці деревних та чагарникових порід (залежно від місцерозташування). Це будуть типові для України дерева – дуб звичайний, сосна звичайна, сосна кримська, ялина європейська, ялиця біла, бук лісовий, ясен звичайний, липа дрібнолиста, клен гостролистий, клен-явір та інші. При створенні лісових культур враховуватимуть глобальні зміни клімату, щоб виростити біологічностійкі лісові насадження.
На спеціальному сайті, який доступний за посиланням zelenakraina.gov.ua, кожна людина зможе відслідкувати хід висадки лісу по окремих регіонах. Крім того, будь-хто зможе долучитися до масштабної еко-ініціативи і висадити ліс. Для цього потрібно заповнити спеціальну форму реєстрації на участь в акції “Створюємо ліси разом”. Під час висадки лісівники безкоштовно нададуть садивний матеріал і проведуть майстер-класи із садіння лісу. Висадка нових лісів – це світовий тренд. ЄС має намір висадити 3 мільярди дерев до 2030 року. Туреччина за останні роки створила сотні тисяч гектар нових лісів. Проєкти з відновлення тропічних лісів набувають масовості у Південній Америці, Африці, Південно-Східній Азії. Створення лісів у правильних місцях є не тільки потужним засобом боротьби зі зміною клімату, але і запобігає деградації ґрунтів, забрудненню та обмілінню рік, опустелюванню, сприяє збереженню біорізноманіття.

Лісівники Франківщини розпочали облік диких тварин

Щорічний облік тварин у лісах Прикарпаття здійснюється мисливськими господарствами, користувачами мисливських угідь з метою об’єктивного контролю за використанням і відтворенням мисливських тварин на території області. Підрахунок диких тварин...

Делегація з Івано-Франківщини відвідає Донеччину у рамках програми «Змінимо країну разом»

У грудні минулого року Івано-Франківська область спільно з Донеччиною долучилися до міжрегіональної співпраці у рамках програми «Змінимо країну разом». Ініціатором її реалізації та підписання Меморандуму про взаємовигідну співпрацю виступила...

Денис Шмигаль: Після 1 листопада лісогосподарські підприємства зможуть здійснювати реалізацію

На виконання Указу Президента України Володимира Зеленського від 09.07.2019 року № 511 «Про деякі заходи щодо збереження лісів та раціонального використання лісових ресурсів», з метою збереження лісів та забезпечення раціонального використання...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Увага❗

Увага❗

18 січ, 2024 0

Авторизація