Наше майбутнє - у наших руках
24 лют, 2023 0 Коментарів 611 Переглядів

Наше майбутнє - у наших руках

У Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника активно функціонує проєкт "Університет для учнів". Відтак, 22 лютого 2023 року, з ініціативи викладачів Педагогічного факультету, відбулася профорієнтаційна онлайн-зустріч із учасниками освітнього процесу закладів загальної середньої освіти Болехівської міської ради за сприянням начальника управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради. У зустрічі взяли участь значна кількістьучнів 9-11 класів, їх батьки та вчителі. 

Зустріч розпочалася привітальним словом головного спеціаліста управління освіти, яка у свою чергу надала слово викладачам університету для презентаційних доповідей.
Першою від Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаникавиступила провідний фахівець Інституту післядипломної освіти та довузівської підготовки – Галина Михайлівна Волощук.

Галина Михайлівна розповіла про величезний потенціал університетута його значний, позитивний вплив на розвиток Івано-Франківського регіону; про високі показники університетуу різних рейтингах, у тому числі і деяких міжнародних;про міжнародну та грантову діяльність університету; а такожповідомила про функціонування в університеті підготовчих курсів для потенційних вступників і що незабаром розпочнуть роботу вже тримісячні підготовчі курси на які діти можуть зареєструватися.Ще Галина Михайлівна повідомила, що як тільки будуть затверджені правила прийому в університет у 2023 році, то університет організує День відкритих дверей у офлайн та онлайн форматахінадасть детальну інформацію щодо цього.

Продовжив презентацію Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника– доцент кафедри початкової освіти Педагогічного факультету, Довгий Олег Ярославович. 
Олег Ярославович розповів про унікальні державні та недержавні стипендіальні можливості студентівПрикарпатського національногоуніверситету імені Василя Стефаника;про можливості навчання за програмами подвійних дипломів; про високі спортивні досягнення спортсменів університету; про міжнародне професійне стажування студентів університету за різними програмами; про оснащення багатьох приміщень університету інноваційними технологіями; про присутність в університеті усіх трьох рівнів вищої освіти; про можливість самостійного прочитання інформації з сайту університету;детально представив структуру основних підрозділів університету, освітні програми і спеціальності, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти; а також подав коротку інформацію про підрозділ університету для випускників 9-их класів – Івано-Франківський фаховий коледж та його спеціальності. 
Також Олег Ярославович, як доцент кафедри Початкова освіта, подав детальну інформацію про переваги навчання за освітньо-професійною програмою«Початкова освіта». Зокрема, про цікаве студентське життя (екскурсії, зустрічі з відомими людьми, відвідування театру тощо); про навчальні тренінги, конкурси та ігри (літературна кавалєрка, математичні змагання тощо);про широкі можливості для працевлаштування випускників, що навчалися за цією програмою.

Доцент кафедри теорії та методики дошкільної і спеціальної освіти, Скоморовська Ірина Анатоліївна, презентувала детальну інформацію про навчання за спеціальністю «Дошкільна освіта».   Ірина Анатоліївна розповіла про переваги   та можливості, які отримують студенти, навчаючись на цій спеціальності;  про цікаве та насичене різноманітними подіями студентське життя (зокрема, навчальні тренінги, зустрічі з відомими людьми, відвідування кінотеатру та екскурсії); про використання в освітньому процесі інноваційних методів навчання; а також про те, як відбувається практика в закладах дошкільної освіти для студентів спеціальності тощо.
На зустрічі панувала тепла та дружня атмосфера. Учні та їх батьки дізналися багато цікавого про університетта освітні програми університету. Під час завершального слова, організатори зустрічі запланували на наступних етапах проєкту ”Університет для учнів” запросити учнів, їх батьків та вчителів ліцеївприїхати та відвідати факультети Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, ознайомити їх із сучасною матеріально-технічною базою структурних підрозділів.

З 17 жовтня у закладах освіти громади відновлюють очне навчання

З 11 жовтня, у зв'язку з масовими ракетними ударами по всій території України, заклади освіти у громаді та області у цілому на тиждень перейшли на дистанційне навчання. З понеділка, 17 жовтня, відновлюється очна форма освітнього процесу у закладах...

Із засідання колегії управління освіти Болехівщини

Сьогодні у Болехівській ЗОШ №2 відбулося засідання колегії управління освіти виконавчого комітету Болехівської міської ради. Участь у засіданні колегії взяла заступник міського голови Ілона Калитин. У ході засідання обговорили підсумки минулого...

Вітаємо переможців ІІІ етапу Конкурсу з образотворчого мистецтва

З метою виявлення обдарованих учнів і сприяння їх творчому розвитку, надання допомоги у подальшому професійному самовизначенню, а також пропагування кращих зразків образотворчого мистецтва 25 лютого 2021 року в приміщенні Навчально-наукового...

0 Коментарів

Ми у соцмережах

Пошук на сайті

Випадкові новини

Авторизація